Україна наростила імпорт ігристих вин

IMG_1490

2021 року імпорт ігристих вин в Україну в грошовому вимірі становить 54,7 млн доларів, що на 44% більше в порівнянні з аналогічним показником минулого року і в 2,6 рази більше в порівнянні з показником 5 років тому.

Про це повідомили в Українському клубі аграрного бізнесу (УКАБ).

Як пояснила аналітикиня УКАБ Світлана Литвин, причинами такої тенденції є зменшення українського виробництва ігристих вин (за останні 5 років виробництво українських вин скоротилося на 39%, за 2021 рік — приблизно на 2%) і часткова зміна смакових уподобань українців.

«Основними постачальниками ігристих вин в Україну є європейські країни. У 2021 році це були Італія (54% імпорту в грошовому вимірі), Франція (18%), Іспанія (10%), Німеччина (5%) і Грузія (4%)», — зазначила вона.

І додала, що Україна здійснює експорт ігристих вин, однак його обсяги в грошовому вимірі в 7 разів менші в порівнянні з імпортом.

Торік експорт ігристих вин у грошовому вираженні склав близько 7,9 млн доларів, проте лише близько 40−45% експорту — це ігристі українського походження, решта — реекспорт європейських вин.

Зазначимо, за даними Держстату, в Україні за 2020 рік виробництво ігристих вин, включаючи «Шампанське України», скоротилося на 15,4% порівняно з попереднім роком, а бренді, включаючи «Коньяк України», — на 17%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: