Глава НАТО запланував спеціальну зустріч з Росією через українське питання

нато
фото ілюстративне

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запланував спеціальну зустріч послів союзників з високопоставленими російськими офіційними особами на наступний тиждень, оскільки обидві сторони прагнуть до діалогу, щоб запобігти відкритому конфлікту через Україну.

Про це повідомив у вівторок офіційний представник НАТО, повідомляє Reuters.

Глибоко стурбований нарощуванням військової потужності Росії вздовж кордону з Україною, Західний військовий альянс протягом декількох місяців домагався проведення засідання Ради Росія-НАТО, але форум, схоже, опинився під загрозою після суперечки про шпигунство в жовтні.

Засідання Ради, формат, який використовується для діалогу з 2002 року, відбудеться в Брюсселі 12 січня після того, як офіційні особи США і Росії проведуть переговори з питань безпеки 10 січня в Женеві.

Москва хоче гарантій того, що НАТО припинить своє розширення на схід і припинить військову співпрацю з Україною і Грузією.

«Будь-який діалог з Росією повинен вестися на основі взаємності, враховувати заклопотаність НАТО діями Росії... і проходити в консультації з європейськими партнерами НАТО», - сказав офіційний представник НАТО.

Офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова підтвердила, що російські офіційні особи візьмуть участь у зустрічі НАТО в Брюсселі.

Очікується, що заступник Міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков та інші високопоставлені російські офіційні особи візьмуть участь у переговорах у Брюсселі після зустрічі із заступником держсекретаря США Венді Шерман у Женеві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: