Історик заявив, що повернути звання Героя України Степану Бандері юридично неможливо

Бандера
Фото з відкритих джерел.

Повернути звання Героя України політичному діячу, теоретику та ідеологу українського національного руху ХХ століття, голові Проводу ОУН(б) Степану Бандері неможливо з юридичного погляду.

Про це народний депутат із фракції «Європейська Солідарність», історик Володимир В’ятрович заявив в інтерв’ю Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, який працює на базі Укрінформу.

«Я скептично ставлюся до цієї ініціативи з кількох міркувань. З юридичної точки зору це неможливо. Немає правових механізмів для того, щоб скасувати рішення суду, щоб знову якимось чином повернути це звання. З історико-політичної точки зору – а навіщо воно йому? Що це звання додає Бандері?.. Ця державна відзнака значною мірою дискредитована деякими її власниками, які підтримують ворогів України», - зазначив він.

За словами В'ятровича, це звання є українською адаптацією «Героя Радянського Союзу». Тож, на його думку, за потреби державно-юридичного оформлення ставлення до постатей української історії чи сучасності, варто було би говорити про нове звання, запровадження нової нагороди чи відзнаки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: