З'явилась вакцина, яка захищатиме від коронавірусу протягом усього життя

вакцинаці97
фото ілюстративне

Про її створення заявили вчені з Японії.

Як пише Суспільне, про це повідомляє The Japan Times.

Клінічні дослідження препарату заплановані на 2023 рік.

Для створення нового препарату вчені використали розроблену британським лікарем Едвардом Дженнером в 1796 році вакцину від віспи. В її основі лежить безпечний для людини вірус коров'ячої віспи.

На думку дослідників, вакцина з довічною ефективністю призведе до фінансової економії та дозволить швидше подолати пандемію.

Це єдина вакцина, яка успішно знищила інфекційне захворювання, причому останнім відомим випадком був пацієнт у Сомалі в 1977 році.

Почесний дослідник Токійського інституту медичних наук Мічінорі Кохара розповів, що новий препарат може виробляти потужні нейтралізуючі антитіла протягом тижня після щеплення і викликати найсильніший серед усіх існуючих вакцин клітинний імунітет.

Однокомпонентну вакцину успішно протестували на мишах та макаках. Імунітет у них тримався щонайменше 20 місяців. Також вакцина сформувала захист від пневмонії.

Клінічні дослідження вакцини проведе фармацевтична компанія Nobelpharma. У випробуваннях візьмуть участь від 150 до 200 добровольців, які щеплені проти Covid-19 та перехворіли.

У разі успішного результату, препарат дозволять до використання.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: