Дітей, які не були вчасно щеплені від поліомієліту, вакцинуватимуть у січні нинішнього року

поліомієл

В Україні дітей віком від 6 місяців до 6 років, не щеплених від поліомієліту вчасно, будуть вакцинувати наприкінці січня 2022 року.

Дітей вакцинуватимуть інактивованою поліовакциною (ІПВ), повідомляє МОЗ.

Після завершення цього раунду буде проведено три тури додаткової імунізації дітей до 6 років оральною поліовакциною (ОПВ).

«Поліомієліт загрожує величезній кількості невакцинованих та не повністю вакцинованих дітей невиліковним паралічем і навіть смертю. Єдиним і безальтернативним захистом від хвороби є щеплення. Я закликаю батьків негайно перевірити, чи зробили вони всі щеплення своїм дітям. Якщо є порушення календаря щеплень або пропущені вакцинації, потрібно звернутися до педіатра чи сімейного лікаря та зробити щеплення», — заявив Ігор Кузін, головний державний санітарний лікар.

МОЗ рекомендує батькам дітей від 6 місяців до 6 років, які пропустили одне або обидва щеплення, рекомендовано звернутись до педіатра чи сімейного лікаря, аби отримати свій захист від поліомієліту.

Відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень, дітей вакцинують від поліомієліту у 2, 4, 6, 18 місяців, 6 і 14 років. Зробити щеплення можна в державних поліклініках безоплатно. Вакцини якісні, тобто зареєстровані, сертифіковані й дозволені для використання в Україні.

Попри це середній рівень охоплення щепленнями від поліомієліту в Україні ледь перевищує 71 % за необхідних 95 %. Зокрема, три щеплення від поліо у віці до 1 року отримали 73,3% дітей, четверте (у 18 місяців) — 73,5 %. Щеплення у 6 років зробили 72 % дітей, а у 14 років — 68,7%.

Нагадаємо, у жовтні минулого року в Україні офіційно підтвердили випадок захворювання на поліомієліт у маленької дитини з Рівненської області, пізніше ще у 6 членів сім'ї також виявили поліомієліт. Всі вони були невакциновані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: