Затриманий в Італії режисер летів до Львова, щоб провести вечір пам’яті Віктюка

Evgenij-Lavrenchuk-2

Українського режисера Євгена Лавренчука, якого затримали в Неаполі на запит Росії, у той день летів до Львова, щоб бути ведучим на вечорі пам'яті Романа Віктюка.

Українського режисера Євгена Лавренчука, якого затримали в Неаполі на запит Росії, у той день летів до Львова, щоб бути ведучим на вечорі пам'яті Романа Віктюка.

Про це розповіла племінниця Романа Віктюка, завідувачка літературно-драматургічною частиною Першого театру Катерина Віктюк, передає Укрінформ.

«17 грудня Женя мав бути у Львові ведучим вечора пам’яті Романа Віктюка, який ми організовувати у Першому театрі. Проте, в цей день з самого ранку він мені написав про те, що його затримали в аеропорту в Неаполі і він не зможе прилетіти. Це було єдине повідомлення, без будь-яких пояснень та й я не розпитувала» - розповіла Віктюк.

За її словами, вона давно знайома з Євгеном Лавренчуком та ініціювала, щоб він став ведучим вечора спогадів про великого театрального режисера Романа Віктюка.

«Він був учнем Романа Григоровича і зміг доповнити наш вечір своїми унікальними знаннями та спогадами і, звичайно, своєю компетентністю. Він постійно був на зв’язку, ми в меседжері узгоджували усі робочі моменти, концепцію вечора. Всі були впевнені, що він буде. Я сама дізналася цю жахливу новину лише вчора. Це просто шок. Перший театр надіслав офіційного листа на підтримку, бо ми розуміємо, що Женя - не пересічна особа, це людина театру, мистецького життя України зі своєю чіткою проукраїнською позицією», - додала вона.

Нагадаємо, 17 грудня 2021 року українського театрального режисера, номінанта Шевченківської премії, колишнього головного режисера Одеського театру опери та балету, ректора «Першої української школи театру і кіно» Євгена Лавренчука затримали в італійському Неаполі. Він утримується в італійському СІЗО у зв‘язку із запитом Росії про його екстрадицію до РФ. За їхньою заявою, Євген, перебуваючи на території Росії 8 років тому, нібито скоїв кримінальне порушення.

Італійська сторона вивчає запит, поданий з Росії. За її інформацією, деталі справи наразі не розголошуються, але відомо, що Євгена звинувачують у фінансових порушеннях, які він начебто скоїв на території РФ.

Режисер отримує підтримку з боку Консульства України в Італії та адвоката, який намагається запобігти його екстрадиції до Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: