Небайдужих львів'ян просять допомогти в організації Різдвяного почастунку для потребуючих

bidni1
Фото: спільнота святого Егідія

Щороку у Львові 7 січня спільнота святого Егідія влаштовує різдвяний частунок для людей у потребі. Таку акцію організатори проводять вже близько 15 років. Традиційно для потребуючих людей готують смаколики та подарунки. Однак цьогоріч ініціатива передбачає певні зміни.

Так, цього року традиційний великий Різдвяний обід для потребуючих мешканців міста Львова відбудеться: у храмі Покрови Пресвятої Богородиці (вул. Личаківська, 175а) о 14.30 год; у храмі Архистратига Михаїла (вул. Винниченка, 22) о 14.30 год; біля Порохової вежі (вул. Підвальна, 4) о 14.30 год.

«Ми святкуємо Різдво з бідними, щоб підкреслити – Ісус народився у бідній стаєнці.  А ці люди свідчать про присутність Христа.  Усе, що ми робимо для цих наших друзів, робимо і для Ісуса. Тому в Різдво ми хочемо поставити їх в центр як уособлення новонародженого Ісуса, якого ми приймаємо і вітаємо», - ділиться координаторка спільноти Іванна Синицька.

Цьогоріч організатори запросять понад 300 гостей, але й не відмовлять тим, хто прийде без запрошення.

«Щороку ми готували гостину у приміщенні одного з львівських храмів, де накривали стіл з гарячими стравами, кутею, пампушками та солодощами. Оскільки ми не можемо розмістити таку кількість людей в одному храмі, то ми проведемо два різдвяні обіди у храмах Львова – у церкві Покрови Богородиці на вул. Личаківській та в храмі Архистратига Михаїла на вул. Винниченка. Також – біля Порохової вежі на вул. Підвальній. Ми роздаватимемо  людям упаковані гостинці на вулиці. Кожен із учасників також отримає подарунок – теплі речі, солодощі та засоби особистої гігієни»,  – говорить організаторка Іванна Синицька.

Щороку напередодні Різдва учасники отримують іменні запрошення на обід. Організатори вже знають цих людей, адже щочетверга бачаться з ними при роздачі їжі, яку ініціює спільнота святого Егідія у Львові. Кожного з бідних у спільноті вважають членом великої родини.

До благодійної акції може долучитись кожен охочий. Небайдужі львів’яни можуть допомогти коштами, пожертвувати їжу або приєднатися до самого процесу підготовки  – пакувати подарунки, готувати смаколики та роздавати їжу. Організатори потребують допомоги волонтерів і в сам день Різдвяного обіду – 7 січня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: