Які свята відзначають 6 січня (іменини, народні прикмети)

26166230_1759164317441433_4967934030940239698_n
Фото з відкритих джерел.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають в Україні та світі 6 січня.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають в Україні та світі 6 січня.

Свята та події 6 січня

У цей день у світі відзначаються Різдвяний святвечір (Навечір'я Різдва Христового), Хур-хрум-день, День яблуні, Всесвітній день дітей-сиріт війни.

У США - День «Приберіть ялинку», День Сміта, День державності штату Нью-Мексико, День обнімашек, День «Покличте поета на обід», День технологій, День пісочного печива, День бобів, у Вірменії - Святе Різдво Христове і Хрещення, в Ірландії - Маленьке Різдво, в Німеччині, Іспанії - День трьох королів, на Ямайці - День марун, в Італії - День Бефани, в Болгарії - Йорданов день, у Лаосі - День Патет Лао, в Латвії - Зірковий день, у Мексиці - День медсестри.

6 січня - православний Різдвяний святвечір, переддень Різдва за Юліанським календарем. Його відзначають п'ять православних церков - Українська, Російська, Грузинська, Єрусалимська і Сербська, а також багато католиків східного обряду і деякі протестанти. Традиційно в цей день в їжу можна приймати лише так зване сочиво - розмочені зерна пшениці з медом і фруктами.

З появою на небі першого радісного вогника, який сповістив колись волхвам про народження Спасителя, можна починати святкувати. Наші предки напередодні Різдва обов'язково клали на стіл пучок сіна – в пам'ять про ясла, в яких народився Ісус. Стіл накривали білосніжною скатертиною і розставляли на ньому дванадцять страв – по числу апостолів – і всі вони були пісними. А з настанням 7 січня, після півночі - на стіл дозволяється ставити і м'ясні страви.

Іменини 6 січня

Іменини у Євгенії, Клавдії, Артема, Миколи та Сергія.

Народні прикмети 6 січня

  • день ясний - вродять і овочі, і пшениця;
  • багато зірок на небі - до хорошого врожаю чорниці;
  • іній і глибоко промерзла земля - рік буде хлібний;
  • чорні стежки на снігу - до врожаю гречки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: