Смішні різдвяні комедії, які створять святковий настрій

rizdvo-komediya
Фото: Всвіті

Приготуйте ароматні смаколики, вмощуйтесь під ковдрою і дивіться новорічно-різдвяні комедії.

Ловіть добірку різдвяних комедій, від яких не лише з’явиться святковий настрій, а й стане затишно і тепло поруч з близькими людьми.

Грінч, що вкрав Різдво (2000, How the Grinch Stole Christmas)

Грінчу не щастить з дитинства. Він народився з зеленим волоссям по всьому тілу, і через це його ніхто не любив. Одного дня він настільки розізлився на весь світ, що став жити на високій горі, яку з усіх боків обдуває лютий вітер. Та найбільше Грінч ненавидів Різдво. Поки всі насолоджувались теплом і затишком родинного кола, він ставав все більш злим, а разом з тим і нещасним. Ось Грінч і вирішив назавжди покінчити зі святом і посеред ночі подався красти Різдво.

Пережити Різдво (2004, Surviving Christmas)

Спустошене життя заможного бізнесмена Дрю Летама привело його на Різдво у дім його дитинства. Попри те, що в домі вже давно живуть чужі люди, чоловік не відмовився від свого новорічного настрою. За солідну винагороду у 250 тисяч доларів Дрю запропонував сімейці Валко на декілька днів стати його батьками. Він завжди мріяв провести Різдво в дружному сімейному колі зі святковими стравами, колядками й веселим гамором. Та чи знав Дрю, що сімейка Валко настільки божевільна, що навіть така велика винагорода вже нічим не зарадить?

Різдвяні канікули (1989, Christmas Vacation)

Як і більшість американських сімей, родина Грізволдів святкує Різдво під мелодію гімнів з яскравою ялинкою і подарунками. Та виявилось, що їхня ялинка не блимає вогниками, а справді горить у полум’ї. А все тому, що в домі живе справжнє стихійне лихо – Кларк Грізволд. І от він вирішує створити справжнє традиційне святкування Різдва для своїх родичів. 25 тисяч ліхтарів на даху, індичка, що вибухає на столі – справді приголомшливе видовище! Недаремно “Різдвяні канікули” – одна з кращих новорічних комедій.

Подарунок на Різдво (1996, Jingle All the Way)

Новорічна кінокомедія з Арнольдом Шварценеггером в головній ролі. Горе-батько постійно заклопотаний роботою, через що пропустив змагання сина з карате. За це він пообіцяв ображеному синові купити на Різдво омріяного Турбомена. Зайнятий новорічними приготуваннями, тато забуває купити іграшку. Напередодні Святвечора він стрімголов біжить купувати Турбомена, на якого зазіхають ще з десяток таких же забудькуватих батьків. Чим закінчиться така пригода і чи отримає син обіцяний подарунок від батька?

Гремліни (1984, Gremlins)

Комедія і жахи в одному флаконі – культова кінострічка для новорічних свят. У звичайному містечку живе Біллі Перцер. Нічого не передвіщало біди, аж поки батько Біллі не подарував йому дивну тваринку – “могвай”. Колишній власник могвая застеріг, що його не можна мочити, тримати під яскравим світлом і годувати після 12 ночі. Та незграбний Біллі випадково намочив тваринку і вона почала розмножуватись. На жаль, нащадки милого могвая виявились злими гремлінами, які нищать усе на своєму шляху. Що робитиме Біллі і як йому захистити рідне містечко від монстрів?

Санта і компанія (2017, Santа & Cie)

Різдво знову в небезпеці! Санта, як завжди, сидів біля каміна, читав листи від діток і обговорював з дружиною святкування власної річниці. Коли він прийшов на виробництво, усі ельфи дружно працювали у своїх відділах. Аж раптом під час розмови з Сантою, головний ельф Маркус падає непритомним. За короткий час хвороба скосила й решту маленьких помічників. Тепер Санта повинен знайти ліки, щоб врятувати Різдво і доставити подарунки вчасно.

«Нова різдвяна казка» (1988, Scrooged)

Історія Ебенезера Скруджа на новий лад. Багатий, успішний, але жорстокий Френк Крос повторить долю старигана з твору Дікенса. У різдвяний вечір його відвідають три духи в сучасних ролях: таксист, фея та череп. Якщо стара історія була милою та зворушливою, в цій комедії іронічно можна поглянути на сучасне суспільство з його новими проблемами, а ще досхочу посміятися.

Остання відпустка (2006, Last Holiday)

Джорджія Берд – скромна продавчиня кухонного приладдя в Новому Орлеані. Все життя вона мріє відкрити власний ресторан і відвідати модний курорт. Та одного дня жінка дізнається, що смертельно хвора на рак мозку. Оперувати таку пухлину немає сенсу, тож її дні добігають кінця. Джорджія зрозуміла, що втрачати їй нічого і вирішила здійснити всі свої заповітні бажання. Жінка вирушила на гірськолижний курорт, де її помилково прийняли за примхливу мільйонерку. Чим закінчиться такий поворот подій і як Джорджія проведе свою останню відпустку?

Любіть Куперів (2015, Love the Coopers)

Шарлотта Купер надзвичайно схвильована прийдешнім Різдвом, адже в її домі зберуться 4 покоління сімейства Куперів. На свято повинні зібратись усі: бабуся з дідусем, діти Шарлотти, які вже давно живуть окремо, тому рідко провідують батьків. Син Хенк переживає важке розлучення і самотужки виховує маленьку дочку-клептоманку. Дочка Елеонора досі не знайшла собі другої половинки, через що всі намагаються звести її з ким-небудь. Дівчині набридла “допомога” родичів, тож на Різдво вона з’явилась в компанії Джо, якого представила, як свого нареченого.

Сам удома (1990, Home Alone)

Легендарна комедія стала символом Різдва для багатьох народів світу. Дія розгортається напередодні Різдва. Велика американська сім’я збирається вирушити з Чикаго в Європу на Різдвяні канікули. Хаотичні збори та запізнення призвели до того, що забули наймолодшого члена сім’ї. Далі сам за себе говорить слоган фільму: “Коли сім’я Кевіна вирушила у відпустку, вони забули одну маленьку деталь: Кевіна. Але не хвилюйтесь. Він готує. Він прибирає. Він надирає зади.” Так і сталось – маленька дитина захистила свій будинок від двох дорослих грабіжників.

Шалене Різдво Гарольда і Кумара (2011, A Very Harold & Kumar Christmas)

Гарольд і Кумар майже ніколи не сидять на місці, тому на кожному кроці їх чекає якась шалена пригода. Рівно 6 років тому друзі серйозно повеселились в протоці Гуантанамо. І ось напередодні Різдва вони випадково спалили спеціальну призову ялинку, що дісталась тестю Гарольда. Без ялинки свята не буде, а Різво вже от-от настане. Що придумають Гарольд і Кумар, щоб знайти вихід з дурної ситуації, в яку самі ж і вляпались?

Хто в домі тато? (2015, Daddy’s home)

Дасті Мейсор розлучився з дружиною Ліндою і тепер змушений жити далеко від власних дітей. Через деякий час Лінда виходить заміж за коханого Бреда, який є надзвичайно щасливим отримати таку чудесну сім’ю. Саме тоді Дасті й зрозумів, що втратив і вирішив за будь-яку ціну повернути дружину і дітей. Звісно, Бред не надто зрадів появі колишнього ЛІнди, який до того ж виявився не лише красенем, а й майстром на всі руки. Так і розпочалась боротьба за увагу дітей та дружини, що й призвело до незручних ситуації.

Самотній Санта бажає познайомитися з місіс Клаус (2004, Single Santa Seeks Mrs. Claus)

Бет Ендрюс – матір-одиначка, яка вже давно не вірить в дива. Вона знає: щоб добитись кращого життя необхідно важко працювати. Так за роботою і вихованням сина, Бет зовсім забула про своє особисте життя. Одного разу вона зустрічає Ніка – привабливого хлопця, життя з яким засяяло новими барвами. Та жінка ще не знає, що Нік – син справжнього Санти Клауса, який збирається на пенсію. Зовсім скоро хлопець повинен зайняти місце свого тата. Та чи вдасться Бет стати місіс Клаус?

Джерело: Всвіті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: