В Адміністрації Байдена розповіли, як покарають Росію у разі вторгнення в Україну

армія РФ
Фото: Reuters

Адміністрація Байдена і її союзники розробляють набір фінансових, технологічних і військових санкцій проти Росії.

За їхніми словами, санкції набудуть чинності протягом декількох годин після вторгнення в Україну, сподіваючись роз'яснити президенту Володимирові Путіну високу ціну, яку він заплатить, якщо відправить війська через кордон, пише The New York Times.

В інтерв'ю перед російсько-американськими переговорами в Женеві офіційні особи вперше детально розповіли про ці плани. Вони включають у себе відключення найбільших фінансових інституцій Росії від глобальних транзакцій, введення ембарго на технології американського виробництва або американського проєктування, необхідні для оборонної та споживчої промисловості, а також озброєння повстанців в Україні, які вестимуть партизанську війну проти російської військової окупації.

Про такі кроки рідко повідомляють заздалегідь, але напередодні переговорів радники президента Байдена кажуть, що вони намагаються дати зрозуміти Путіну, з чим саме він зіткнеться вдома і за кордоном, в надії вплинути на його рішення в найближчі тижні.

Очікується, що російські офіційні особи будуть наполягати на своїх вимогах «гарантій безпеки», включаючи заборону на розміщення будь-яких ракет в Європі, які можуть завдати удару по Росії і розміщення зброї або військ у колишніх радянських державах, які приєдналися до НАТО після падіння Берлінської стіни.

Путін також вимагає припинення розширення НАТО, включаючи обіцянку, що Україна ніколи не зможе приєднатися до Альянсу. Водночас адміністрація Байдена заявила, що готова обговорити всі проблеми безпеки Росії — і у неї є свій власний довгий список — вимоги зводяться до демонтажу архітектури безпеки Європи, побудованої після розпаду Радянського Союзу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: