Минулого року на оновлення шкільних їдалень на Львівщині виділили 25 мільйонів

stolovaja-02-min
Фото з відкритих джерел.

Минулого року на реконструкцію харчоблоків у 106 закладах освіти Львівської області надали освітні гранти на понад 25 мільйонів гривень.

Як повідомив директор Департаменту освіти і науки ОДА Львівської області Олег Паска, за кошти місцевого бюджету покращено матеріальну базу 153 харчоблоків:  закупили технологічне обладнання (електроплити, електром’ясорубки, картоплечистки тощо) та холодильне обладнання.

«Оновлене обладнання покращить технологічні процеси приготування страв, сприятиме переходу до здорового харчування. У 250 харчоблоках закладів загальної середньої освіти області впровадили постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках при забезпеченні школярів гарячим харчуванням та реалізації харчових продуктів», - зазначив Олег Паска.

Нагадаємо, за ініціативою та під патронатом першої леді Олени Зеленської в Україні триває реформа шкільного харчування.

На початку листопада у Львові провели форум, де порушили питання безпечності та якості системи шкільного харчування, проєктному підходу в переоснащенні харчоблоків закладів освіти, якісним критеріям публічних закупівель, новітнім стандартам громадського харчування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: