Найближчим часом половина мешканців Європи захворіють штамом «Омікрон»,- ВООЗ

коронавірус
Фото з відкритих джерел.

На сьогоднійшній день 50 з 53 країн Європи та Центральної Азії повідомили про випадки зараження новим штамом коронавірусу «Омікрон».

Як пише Уніан, про це заявив глава Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге.

«У перший тиждень 2022 року в регіоні було зареєстровано понад 7 млн нових випадків захворювання COVID-19, зростання у два рази за два тижні. Станом на 10 січня 26 країн повідомляють, що понад 1% їх населення захворює на COVID-19 щотижня. Показники смертності залишаються стабільними і продовжують залишатися найвищими в країнах з високою захворюваністю коронавірусом у поєднанні з нижчим рівнем охоплення вакцинацією. На сьогодні 50 з 53 країн Європи та Центральної Азії повідомили про випадки штаму «Омікрон». Він швидко стає домінуючим вірусом у Західній Європі і зараз поширюється на Балканах», - пояснив він.

За таких темпів Інститут показників та оцінки здоров'я (IHME) прогнозує, що більше 50% населення регіону будуть інфіковані «Омікроном» в найближчі 6-8 тижнів.

«Дані, зібрані за останні тижні, підтверджують, що «Омікрон» має високу здатність до поширення, тому що мутації, які він має, дозволяють йому легше закріплюватися на клітинах людини, і він може заразити навіть тих, хто раніше був інфікований або вакцинований», - повідомив Клюге.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: