РФ почала перекидати до кордонів України військові гелікоптери, – ЗМІ

97980_90728 (1)
Фото з відкритих джерел.

Росія почала перекидати до кордонів України військові гелікоптери, що може бути сигналом, що підготовка до потенційного нападу продовжується. 

Росія почала перекидати до кордонів України військові гелікоптери, що може бути сигналом, що підготовка до потенційного нападу продовжується.

Про це повідомляє New York Times посилаючись на інформацію від обізнаних посадовців у США, пише Європейська правда.

Американські посадовці раніше передбачали, що Росія в кінці грудня-на початку січня стягне до українського кордону нові війська, наростивши загальну чисельність до 175 тисяч.

Хоча перекидання військ сповільнилося, поблизу кордону все ще залишається близько 100000 військових і тепер туди перемістили засоби для атаки з повітря. Бойові й транспортні гелікоптери, а також винищувачі стали б для РФ критичним засобом переваги, якби Путін вирішив йти на масштабне вторгнення в Україну.

Співрозмовники видання вважають, що у Владіміра Путіна у разі рішення нападати обмежений час дій з огляду на погодні умови - доки тримаються морози, важка техніка може швидко пересуватися, тоді як з настанням весняної відлиги традиційно починається бездоріжжя. Втім, через відносно м’яку зиму цього року достатнього промерзання ґрунту досі немає, тому сприятливий час для потенційного нападу знову змістився ближче до весни, щонайменш до лютого.

Посадовці, з яким спілкувалися журналісти, кажуть, що в адміністрації Байдена дали вказівки ретельно стежити за очікуваною погодою в Україні у наступні тижні, щоб розуміти, якими будуть умови.

З 27 грудня над територією України здійснюють польоти американські розвідувальні літаки  RC-135 Rivet Joint, які уможливлюють прослуховування командирів російських підрозділів. Також літають розвідувальні E-8 JSTARS, що відстежують пересування російських військ поруч з кордоном України. США особливо цікавлять вказівки на те, чи Росія вирішить перекидати до кордону частину свого тактичного ядерного озброєння - з РФ лунали сигнали про такі можливі кроки.

У розвідці доповіли Білому дому, що хоча Росія продовжує те, що виглядає як планування вторгнення, вони не думають, що Путін вже прийняв рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: