Які свята відзначають 11 січня (іменини, народні прикмети)

maxresdefault

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 11 січня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 11 січня в Україні і світі.

Свята та події 11 січня

Сьогодні —Міжнародний день «Дякую», який щорічно відзначається 11 січня, можна по праву назвати одним з найбільш «ввічливих» свят у світі. Воно підкреслює важливість ввічливого ставлення до ближніх і всіх людей загалом. На жаль, усі ми іноді забуваємо про величезне значення хороших манер і не завжди дякуємо людям за гідні вчинки. Іноді просте слово «дякую» означає більше, ніж будь-які матеріальні винагороди.

Магія цього слова дарує нам позитивні емоції і надихає на нові дії. Тому існування такого свята цілком виправдана. «Дякую» — одне з найголовніших слів в міжнародній лексиці. Воно вказується в усіх туристичних розмовниках, щоб людина, яка їде в подорож, могла розраховувати на якісне обслуговування в інших країнах і легко налагодила контакт з місцевим населенням.

День «Дякую» відзначається в багатьох країнах. Його шанують нарівні з іншим схожим святом – Всесвітнім днем подяки, яке відзначається 21 вересня.

Іменини 11 січня 

Цього дня іменини святкують: Анна (Ганна), Варвара, Горпина (Агриппіна), Євдокія, Євфросинія, Іван, Лаврентій, Марко, Мотрона, Наталія, Феофіл.

Народні прикмети 11 січня

  • Сьогодні — період, коли мерехтливі зорі прогнозують холод.
  • Вважається, що якщо 11 січня розпалити багаття у дворі, то разом з полінами згорять всі неприємності й прикрощі, тривоги і хвороби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: