Йде тотальна зачистка: у Львові учасники АТО та волонтери закликали владу припинити політичні переслідування

271840074_5011932755485085_5866824575384489049_n

Учасники АТО та волонтери звинувачують владу у переслідуванні політичних опонентів, а також у наступі на свободу слова.

Про це вони розповіли під час пресконференції.

«Невипадково ми зібралися сьогодні, коли в Україні вшановують жертв політичних репресій. Зважаючи на те, що на сході і на півночі проти нас стоїть одна з найбільших армій світу, в якій не рахуються з жодним ресурсом, ні матеріальним, ні людським, ми б усі мали об’єднатися, натомість один одного переслідуємо та сваритися.

Я восьмий рік живу війною, я все робила, щоби мої діти не брали до рук зброї, але так не сталося. І сьогодні вже до другої ротації на схід готується мій син. Як мама військовослужбовця я закликаю не допускати до таких цинічних речей, як переслідування, закривання рота вільним ЗМІ чи опозиціонерам, які висловлюють свою думку, яка може комусь не подобатися. Насамперед треба дати відсіч ворогу», – заявила волонтерка Ксенія Клим.

«Невже владі більше немає чим зайнятися? Займіться реформою суду, щоб був справедливий суд, для цього є всі можливості і повнота влади. Займіться антикорупційними органами – чому досі немає керівників НАБУ, ДБР? Нехай буде справедливість.

Ми воювали на сході не за Порошенка чи когось іншого. Ми воювали за вибір бути європейською країною. Не заплющуйте нам очі. Опозиція повинна бути. Якби не опозиція і вільні ЗМІ, ми б досі не знали, що в Офісі Президента є людина, яка працевлаштована у структурах олігархів і має доступ до державної таємниці. Ми не будемо будувати барикади, а прийдемо до ОП і вимагатимемо справедливості», – каже ветеран війни на сході України, кіборг Олег Височанський.

«Напереродні президенських виборів було багато обіцянок з боку пана Зеленського, зокрема щодо розслідування злочинів на Майдані. Де ці розслідування, досі ніхто не знає. Також хотілося б запитати в Офісу Президента, чому переслідуються люди, які мають активну позицію – громадські організації, активісти, колишні та чинні учасники АТО/ООС, чому здійснюється тиск на ЗМІ, а Банкова вирішує, кого допускати на пресконференції. Скільки ще буде тривати ця диктатура зразка часів Януковича?» – запитує учасник бойових дій на Сході Назар Янкович.

«Триває політична боротьба, у якій одна із сторін вирішила перейти червоні лінії. А чим це закінчується, ми знаємо. І зараз йдеться не про Порошенка. Зараз багато говорять про тиск на медіа. І ми чуємо, що представники партії «Слуга народу» перекуповують телеканали, а завтра можуть «задавити» «Прямий» чи «5-ий» канали. Це знищення медіа. Ми поступово залишимося на руїнах незалежних медіа. Мені б цього не хотілося.

Ми навіть не помітили, як створилася тотальна репресивна система. Сьогодні під цю систему потрапив Порошенко, але завтра потрапить хтось інший, адже йде тотальна зачистка перед наступними виборами. Можливо, для когось є таємницею, що розгін ВР Зеленським був незаконним? Тоді поспілкуйтеся з юристами. Нас привчають до думки, що все, що робить влада, є нормальним. Але це не так! Будь-який тиск на медіа чи опозиційних політик, незалежно від прізвищ, є злочинним. Якщо зараз суспільство не вийде проти цього, то завтра можуть відбутися події, порівняно з якими те, що сталося на Майдані, буде дитячою забавкою», – вважає волонтер, головний редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв.

Відтак, учасники АТО та волонтери закликають можновладців зупинитися і не допустити збурення в суспільстві, на тлі загрози агресії з боку Росії.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: