Які дерева висадять на місці тополь, зрубаних біля ЛАЗу

KKI_015319_01610_1_t218

Тополі на вулиці Стрийській, вздовж корпусів колишнього заводу ЛАЗ, досягли своєї вікової межі, замість них будуть висаджені інші дерева та кущі.

Як розповіла начальниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова, тополі кілька разів пройшли обрізку усіх гілок.

«Зараз ми більше не практикуємо подібних обрізок, оскільки вони наносять велику шкоду дереву і прирікають його на постійну обрізку усієї крони. Адже так звані водяні пагони є вкрай погано закріплені, і з наростанням маси гарантовано відламуються пучками. Зараз корпуси ЛАЗу повністю змінюють функцію з промислової на торгово-офісну, і зараз ця сторона вул. Стрийської стане дуже активною у використанні: облаштовуються тротуари, велодоріжка, паркомісця. Облаштувати таку інфраструктуру з наявними тополями складно, оскільки тополя має поверхневу кореневу систему, і при облаштуванні покриттів коренева система буде пошкоджена настільки, що тополі не зможуть прожити довго, а також мають загрозу падіння. Насправді, великі чорні тополі і без того падають з кореня при буревіях, оскільки крихкі поверхневі корені є ознакою, притаманною саме цьому виду», - каже вона.

За її словами, інвестор бере на себе зобов'язання влаштувати благоустрій та повністю відновити озеленення вздовж фасаду.

За інформацією управління екології та природних ресурсів, на ділянці навпроти будівлі по вул. Стрийська, 45-45а, заплановано проведення робіт щодо оновлення озеленення: висадку крупномірних дерев та кущів, зокрема дерев виду: горобина Додонг – 26 шт.; платан кленолистий – 19 шт., кущів виду: пухироплідник калинолистий зелений - 115 шт.; пухироплідник калинолистий бронзовий – 103 шт.; бірючина - 25 шт.

Роботи з висадки зелених насаджень буде проведено до 21 квітня 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: