Е-квиток у Львові: як користуватися транспортними картками

1U5A9663

Сьогодні у Львові стартував перший етап впровадження е-квитка, в тестовому режимі запрацювала автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті.

Сьогодні у Львові стартував перший етап впровадження е-квитка. У тестовому режимі запрацювала автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті.

Як пояснюють у мерії, на цьому етапі тестують обладнання та систему загалом, допомагають пільговим категоріям населення адаптуватися до користування персоніфікованими картками «ЛеоКарт», аби кожен міг самостійно валідуватися. Водночас до кінця лютого можна здійснювати пільгові поїздки і на основі звичайних посвідчень. Для пасажирів продовжує діяти готівкова форма оплати за проїзд. Вартість незмінна – 10 грн.

На цьому етапі, коли у громадському автотранспорті ще не працює контроль, власник пільгової транспортної картки валідує свій проїзд, а також пред’являє її водію.

Як розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, алгоритм користування транспортною карткою простий: пасажир має прикласти картку до валідатора - зелений індикатор пристрою сигналізує, що поїздка зареєстрована. При повторній валідації висвітлюється повідомлення, що валідація уже відбулася.

«Сьогодні перші тестові валідації відбулися. Ще є низка технічних моментів, які потрібно доналаштувати. Тому власне і передбачалося поетапне впровадження е-квитка, бо ми можемо зараз без якихось суттєвих ризиків, труднощів, дискомфорту для пасажирів усунути на цьому етапі певні технічні моменти, які виникають. Зараз той етап, на якому можна відтестувати систему. Вночі в депо технічні фахівці Львівавтодору здійснюють перевірку коректності роботи валідаторів як програмну, так і технічну та обстежують зовнішній стан обладнання. Зараз бачимо, що валідатори працюють, валідація здійснюється і контролери мають можливість перевірити коректність реєстарції поїздки», - розповів Олег Забарило.

Разом з пасажирами вчаться користуватися обладнанням і контролери. На цьому етапі їхня функція зводиться до просвітництва і власного навчання.

«На цьому етапі контролери Львіватодору виконують більш просвітницьку функцію: самі навчаються та навчають водіїв і пасажирів, як користуватися системою. Зокрема, відлагоджують алгоритм своєї роботи, вивчають специфіку громадського транспорту, маршрути. На цьому етапі ми не говоримо про контроль і штрафування у автобусах. Вже після запровадження 2 етапу – безготівкової оплати – будуть перевірки по валідаціях і штрафування тих, хто не оплатив. Щодо електротранспорту, то на цьому першому етапі  форма контролю оплати проїзду залишається такою ж, як і була»,- розповів Олег Забарило.

Нагадаємо, мешканців пільгових категорій, які ще не подали документи для отримання персоналізованих транспортних карток «ЛеоКарт», закликають зробити це якнайшвидше. Водночас, людям, які подавали документи раніше, планують видати картки впродовж січня.

Для виготовлення пільгової картки необхідно надати такі документи:

  • заява на отримання транспортної картки та згоду на обробку персональних даних;
  • паспорт громадянина України або ID-картку;
  • документ, що підтверджує статус пільговика (посвідчення пільговика);
  • РНОКПП – номер платника податків (раніше – ІПН);
  • кольорове фото 3х4 (зроблене не пізніше ніж за 6 місяців до моменту подачі).

Документи на виготовлення пільгових карток можна подавати у пункти їх прийому, а також онлайн на порталі мешканців.

Для додаткової інформації або ж для попереднього запису працює номер гарячої лінії ЛеоКарт 0800 303 007

За інформацією ЛКП «Львівавтодор», мешканці, які не проживають і не працюють та території Львівської міської територіальної громади, але мають право пільгового проїзду на всій території України, теж можуть отримати пільгову транспортну картку ЛеоКарт. Аби її отримати, пільговик інших територіальних громад повинен сплатити 60 грн - вартість носія електронного квитка.

Документи для отримання картки потрібні такі ж як для мешканців львівської громади, лише потрібно додати оригінал документа про сплату вартості транспортної картки.

Щоб оформити картку — документи потрібно подати у Центр обслуговування мешканців, що на вул. Горбачевського, 10 – і відразу ж на місці за 10-15 хв отримати картку. Або через Портал мешканця за посиланням https://e-gov.city-adm.lviv.ua/.

Оплату за транспорту картку можна здійснити відразу у Центрі обслуговування пасажирів, або ж при оформленні документів онлайн.

Подавши документи через Портал мешканця, отримати картку можна буде в Центрі обслуговування пасажирів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: