У Львові помер народний артист України Євген Федорченко

08001000a1_Yevhen_Fedorchenko_750_1000 (1)
Йому було 75 років

На 76-му році життя у Львові помер народний артист України, актор Національного академічного драмтеатру імені Марії Заньковецької Євген Федорченко.

Про це 13 січня повідомила його донька Олена Федорченко.

«Таточку. Як же боляче.....Люблю. Про чин похорону повідомлю», - йдеться у її дописі у Facebook.

Причини смерті не називають.

Євген Федорченко народився у Нижанковичах на Старосамбірщині. 1963 року закінчив місцеву середню школу. Навчався у Самбірському культурно-освітньому училищі на диригентському факультеті і закінчив його 1967 року. Того ж року вступив до Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого, який закінчив 1971 року.

Євген — актор Львівського національного академічного драматичного театру імені Марії Заньковецької. Зіграв понад 100 ролей у театрі й кіно. Перебував на гастролях у Великій Британії, Австралії, Польщі, Німеччині, Бельгії, Франції, Канаді, США, Італії, Росії, Казахстані, Вірменії, Грузії, об'їздив усю Україну.

10 вересня 1992 року отримав почесне звання Заслужений артист України (за значний особистий внесок у розвиток українського мистецтва, високу професійну майстерність). У січня 2006 року отримав почесне звання Народний артист України, а 2007 — звання «Майстер сцени».

Він також писав вірші, усмішки та гуморески.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: