Україна за рік купила у Білорусі електроенергії на 3,2 мілярда

електрика

Вартість електроенергії, що імпортується з Білорусі в Україну за 2021 рік і 11 днів січня 2022 року, становила 3,19 млрд грн, або $118 млн.

Про це повідомляє Всеукраїнська енергетична асамблея (ВЕА).

Станом на 12 січня заявлений імпорт електроенергії з Білорусі – 750 МВт-год, це на 150 МВт-год більше, ніж було імпортовано напередодні.

З весни 2021 року в Україні діяла заборона на імпорт електроенергії з РФ та Білорусі, але з 1 листопада вона втратила чинність. Після цього Укренерго почало пропонувати учасникам ринку на аукціонах усю доступну пропускну спроможність міждержавних зв’язків. Постачання електроенергії з Білорусі відновилося 6 листопада. Імпорт переважно виробляється протягом 23-24 годин на добу. У листопаді комерційний імпорт на кілька днів зупинявся.

Зазначається, що на грудень доступ до пропускної спроможності міждержавного перетину для імпорту електричної енергії з Білорусі викупили чотири компанії. Найбільшу частину викупила компанія ТЕТ Груп. Вона купила перетин для імпорту 400 МВт на 1-31 грудня, 400 МВт на 1-19 грудня, 400 МВт – на 27-31 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: