Власник «Галнафтогазу» Віталій Антонов придбав курорт «Захар Беркут»

Туристичний комплекс "Захар Беркут""
Туристичний комплекс «Захар Беркут». Фото: karpaty.info.

Наприкінці грудня нинішнього року ТзОВ «Захар Беркут», який розпоряджається однойменним гірськолижним курортом поблизу Славського, було продано структурам, близьким до власника «Концерну Галнафтогаз».

Це випливає зі змін у державних реєстрах, які відбулись в останні дні 2021 року.

Найбільша перепона для побудови Віталієм Антоновим гірськолижного курорту  поблизу смт Славське усунута. Тривалий час власники гірськолижного курорту «Захар Беркут» перебували в стані перманентного конфлікту з структурами Антонова. Суперечці за земельні ділянки  між Антоновим і тепер уже колишнім власником Орестом Шийком передували переговори про продаж права власності на  «Захар Беркут», але бізнесмени так і не зійшлись у ціні.

Однак, судячи зі змін у державних реєстрах, Антонов та Шийко таки дійшли спільної мови.

Так, ТзОВ «Захар Беркут», а також – ТОВ «Гірськолижний комплекс «Волосянка» наприкінці минулого року змінили керівників та бенефіціарних власників.

У сервісі Опендатабот вказано, що Орест Шийко (багаторічний співвласник «Захара Беркута») видалений із реєстрів бенефіціарних власників. Натомість були додані Богдан Куспісь та Іван Коцьо – засновники та керівники львівської фірми ТзОВ «Компанія з управління активами «Актив», яка в дуже багатьох проєктах виступає партнером ПАТ «Концерн Галнафтогаз».

Синхронно такі ж процедури відбулись і щодо самого ТзОВ «Захар Беркут». Там також Орест Шийко був видалений з реєстрів бенефіціарних власників. Щоправда, дещо швидше – 1 грудня 2021 року. А посади керівника курорту Шийко позбувся також в останній день минулого року. Натомість згадані вище Куспісь та Коцьо набули права власності торік, 31 грудня.

Керівником обох структур – ТОВ «ГК «Волосянка» та ТЗОВ «Захар Беркут» став Андрій Дьомін. Він курував  проєкти  «Боржавські полонини», менеджер з розвитку проєктів «Чорногори», «Смотрич», «Afriski» Lesotho Africa та «Буковель». Також він авторизований дилер в Україні  Doppelmayr Seilbahnen GmbH – всесвітньо відомого виробника повітряних підйомників, що базується в Солт-Лейк-Сіті. Очевидно, таке призначення свідчить про серйозність намірів нових власників гірськолижних курортів на Львівщині.

Читайте також: Карпатський сепаратизм: у Верхній Рожанці створили «сільраду» і перевернули державний прапор

Нагадаємо, про плани збудувати масштабний гірськолижний курортний комплекс у межах Славської громади бізнесмен, голова наглядової ради «Концерну Галнафтогаз» Віталій Антонов вперше заявив ще 2018 року. З того часу частина підприємств, які належать одному з найбагатших бізнесменів Львівщини, перенесли свою реєстрацію до Славської громади та почали сплачувати тут податки. Впродовж минулого року компанії, пов’язані з ОККО Group, викупили земельних ділянок на території громади площею більше 400 га.

Першу чергу будівництва курорту запланували на весну 2022 року, спочатку тут збудують приблизно 20 км трас із базовою житловою інфраструктурою. А загалом у межах курорту хочуть зробити 75 км гірськолижних трас, дві гондоли на 3 км та 2,2 км, а також чотири шестимісні крісельні витяги.

Читайте також: Від гірського села до національного курорту. Як Славське отримує друге дихання (фото)

Доповнено: Компанія ОККО відреагувала на публікацію Дивись.info. Подаємо коментар повністю: «Зазначимо, що компанія ОККО жодних об'єктів, про які йде мова у повідомленні, не купувала», - компанія ОККО

Доповнено: Засновник «Захара Беркута» Орест Шейко в понеділок, 17 січня, звернувся до Дивись.info з інформацією про те, що він із сином продовжує управляти відпочинковим комплексом. Подаємо його коментар повністю:

«Я, як засновник гірськолижного комплексу «Захар Беркут», маю повідомити, що на даний час тривають перемовини з приводу входження групи компаній ОККО до складу учасників «Захар Беркут», але жодних кінцевих домовленостей не досягнуто.

У той же час, дійсно відбулися організаційні зміни у структурі власності ТОВ «Захар Беркут», але при цьому гірськолижний курорт продовжує перебувати в моєму управлінні та в управлінні мого сина Романа Шийка.

Жодних істотних змін в структурі управління комплексом чи зміни персоналу та працівників комплексу не відбулося».

Водночас, звертаємо увагу, що за даними онлайн-сервісу перевірки компаній You control, зміна керівника комплексу таки відбулась в кінці грудня минулого року.

Дивись.info звернулось по коментарі до усіх учасників процесу й обов’язково надасть їхні відповіді.

Віктор БІЩУК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: