Вихідні 15-16 січня, або Де провести час у Львові

IMG_5006-696x464

Львів потрохи оговтується від новорічно-різдвяних святкувань, хоч ще всі обіцяніі заходи не відгриміли, та період вистав, музики та гулянь у культурному житті Львова не припиняється ніколи.

ІА Дивись.info розповість про сім ідей, куди сходити упродовж 15-16 січня у Львові. У переліку — театри, музеї та розваги.

Льодові скульптури напроти Львівської опери

У Львові з 14 січня стартував конкурс льодових скульптур. Змагання проходять у самісінькому центрі міста у п'ятницю та в суботу. П’ять українських креативних скульпторів (Сергій Жолудь, Денис Шиманський, Володимир Семків, Юрій Царенко й Тарас Попович) створюватимуть справжні витвори мистецтва з криги на тему «Свято у Львові».

Фото минулих років, взяте з архіву редакцї.

Оцінювати старання учасників та визначати переможця буде відома сім’я митців – Дарія Альошкіна та Гордій Старух. Митці повинні не лише вразити суддів ідеєю, але й дотриматися симетрії, правильності пропорцій, чистоти обробки льоду, а також деталізовано відобразити ескіз.

Ім'я переможця оголосять 15 січня о 17:00. Львів’ян та гостей міста запрошують на цю подію. Вхід безкоштовний.

«Монументальна окупація» від Грехова

У Львові є нагода сходити на виставку Олександра Грехова «Монументальна окупація». Це проєкт про пам’ятники відомим українським письменникам у Донецьку, Луганську, Ялті та Горлівці, які залишилися на окупованих Росією територіях та про наших громадян, які залишилися там же, які щодня перебувають поряд із цими небагатьма фізичними магнітами присутності України в їх містах.

У проєкті використовувалися фотографії з Google Maps, які додавали мешканці цих міст на карту з 2014 до 2021 рік.

Олександр Грехов створює постіронічні ілюстрації для медіа та соціальних проєктів з 2017 року. На його рахунку одна знищена виставка та понад 30 експозицій, на які ніхто не вчиняв замах.

У Львівському муніципальному мистецькому центрі (вул. Стефаника, 11) виставка експонуватиметься з 10 січня по 10 лютого.

Уявні маршрути Львовом

У театрі Лесі 15 січня покажуть імерсивну виставу-гру.

«Уявіть Львів минулого, сьогодення і майбутнього на піщаній поверхні: як пропливає історія міста та його мешканців між берегами Полтви?
Що історія невидимої ріки може розповісти про нас з вами; які міфи/історії ми пов'язуємо з нею та з тим, що приховано від очей?  І, врешті-решт, куди виведуть нас її підземні водні потоки», - описують виставу в театрі.

Уявні маршрути Львовом — це інтимний перформанс, який через гру у піску досліджує перетини львівських історій та урбаністичних асоціацій. Річковий пісок Полтви та образи на ньому стануть відправними точками у фантазійній подорожі учасників та учасниць, які зануряться в уявний світ Львова через водну стихію, точніше її відсутність.

Театр Курбаса

Кабаре Бухенвальд Вечір І покажуть о 19.00 годині 15 січня у театрі Леся Курбаса. Це — «Безкінечні жіночі розмови насправді щасливих жінок». Кабаре останньої надії, героїні котрого покажуть Вам внутрішню сторону буття актриси.

Територія театру імені Леся Курбаса допоможе поринути в атмосферу дійства, адже саме як кабаре, ще на початку ХХ століття, будували приміщення сучасного театру.

До заньківчан

У суботу 15 січня Національний Академічний Український Драматичний Театр імені Марії Заньковецької запрошує на мюзикл для всієї сім'ї Фабрика санти від Павла Табакова.

«Світло Різдва»

Соломія Чубай, «ShockolaD», Юлія Швед та «INSO-LVIV» запрошують на великий симфонічний благодійний концерт «Світло Різдва», який відбудеться 16 січня у Львівській національній філармонії. Мета концерту -  зібрати кошти для лікування онкозахворювання у молодої жінки.

«Різдво  ― час див, час, коли всі збираються великою дружньою родиною і все навколо наповнюється теплом і підтримкою, любов'ю та добром. Ми кличемо вас, друзі, 16 січня до спільного різдвяного вечора, до спільної коляди, різдвяної музики, світових та українських пісень і колядок. Цей вечір  буде вечором добрих справ. У нашого друга Tom Lugoloobi важко хвора дружина, мама його маленького сина  ― Діна Радик, яка страждає від онкозахворювання. Попри те, що пухлина (карцинома яйника класу high grade) була видалена, на жаль, зараз жінка бореться з обширним метастазуванням. І ми, музиканти, дуже хочемо допомогти цій родині зібрати кошти на дороговартісне лікування. На Різдво завжди стаються ДИВА, запрошуємо вас разом з нами зробити маленьке Різдвяне диво», - запрошують організатори та артисти.

Початок заходу о 19:00. Квитки - тут.

Картка для допомоги:
5168745019168548 – Діна Радик.

Твоє різдво

У неділю, 16 січня, відбудеться передостанній захід із циклу «Твого Різдва у Львові». Охочих запрошують на коляду-трибют від Ансаблю класичної музики імені Б. Лятошинського.

Дійство відбудеться у Львівській національній опері філармонії імені Мирослава Скорика.

P.S

Львівщина нині перебуває у «жовтій» зоні карантину, втім обмеження все одно стосуватимуться невакцинованих гостей, тому для відвідин заходів необхідно прихопити зі собою сертифікат про щеплення принаймі однією дозою вакцини проти коронавірусу, негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до заходу, довідки про одужання чи протипокази до вакцинації.

Окрім цього, квитки на більшість заходів зі списку можна придати, скориставшись тисячею за вакцинацію.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: