У Львові сьогодні працюватимуть мобільні пункти збору ялинок

ialynky1-18e523dc
Фото: ЛМР

Із завершенням різдвяних та новорічних свят у Львові будуть розміщені мобільні пункти збору ялинок для того, аби мешканці могли здати їх на утилізацію.

Зокрема, сьогодні, 15 січня, з 11.00 до 15.00 год. мобільні пункти збору будуть розміщені у всіх районах міста, повідомляють у ЛМР.

Також львів’яни можуть вивезти хвойні самостійно на станцію компостування, що на вул. Пластова, 13, або залишити біля контейнерних майданчиків у визначені дні.

Так, сьогодні, 15 січня, а також 5 лютого, з 11.00 до 15.00 год. мобільні пункти збору будуть розміщені за такими адресами:

— м. Львів, просп. Чорновола, 1 (біля контейнерних майданчиків)

— м. Львів, вул. Замарстинівська, 167а;

— м. Львів, вул. Володимира Великого, 14 а (вхід в Кіноцентр, що у парку «Горіховий Гай»);

— м. Львів, вул. Виговського, 34 (біля Залізничної районної адміністрації);

— м. Львів, вул. Шафарика, 15 (вхід в лісопарк «Погулянка»);

— м. Львів, просп. Чорновола (на площі поруч із шиномонтажем «Шипшина»);

— м. Львів, вул. Хоткевича (вхід в парк Святого Івана Павла II Папи Римського, поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці).

Водночас біля контейнерних майданчиків використані ялинки можна буде залишити вже наступних вихідних. Якщо будинок належить до ОСББ чи ЖБК, мешканців просять винести ялинку 22 або 29 січня, і вже вночі їх заберуть на компостувальну станцію. Якщо ж йдеться про будинки, які обслуговують управляючі компанії (колишні ЛКП), то виносити хвойні закликають 23 та 30 січня, щоб вже наступного дня їх могли забрати та вивезти.

«Ми напрацювали зручний механізм для мешканців нашої громади, щоб всі ялинки потрапили на перероблення, а не їхали на сміттєзвалища. Вивозити ялинки з будинків ОСББ будуть в ніч з 22 на 23 січня, та в ніч з 29 на 30 січня – це в ніч з суботи на неділю, і повезуть на компостувальну станцію. З будинків, які обслуговують управляючі компанії, вивозитимуть ялинки в понеділок 24 і 31 січня відповідно.

Ялинку необхідно винести на сміттєвий майданчик, та в жодному разі не викидати в контейнер, а покласти біля нього. Просимо також познімати всі прикраси, бо коли в дробарці дробимо ялинки, дуже недобре, коли там є залишки гірлянд», - розповіла Оксана Кошак, начальниця управління з питань поводження з відходами ЛМР.

У місті працює компостувальна станція, завдяки якій святкові дерева перетворяться у добриво. Тому, ялинку також можна самостійно вивезти одразу на станцію, на вул. Пластова, 13.

Крім цього, використані ялинки щоденно можна здати на утилізацію за адресою: м. Львів, вул. Замарстинівська, 167а (ЛКП «Зелений Львів»).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: