Зеленський запозичує методи КДБ, – дисиденти виступили проти політичних переслідувань опозиції

272004050_459665479050173_2863349660935739171_n

Влада Зеленського запозичує методи і засоби КДБ для боротьби з патріотичною українською опозицією та її лідерами.

Про це під час пресконференції заявили українські дисиденти, які зазнали репресій від радянської влади.

Відомі українські політики, депутати попередніх скликань, колишні в’язні радянських таборів, дисиденти та активні громадські активісти виступають проти політичних переслідувань опозиції та її лідера Петра Порошенка. Вони засуджують утиски свободи слова, які сьогодні набувають системного характеру, і порівнюють події 12 січня 1972 року, які дали початок масовим репресіям проти української інтелігенції з діями нинішньої української влади.

«Нас спонукали до цієї зустрічі події, які розгортаються у державі. Цими днями виповнюється «ювілей» другого за рахунком великого КДБіського погрому українських дисидентів, який розпочався 12 січня 1972 року.  Тоді були обшуки і арешти. Сьогодні, спілкуючись між собою, ми бачимо, що історія таки повторюється, і ми не хочемо повернення до минулого. Україна котиться до тоталіарного режиму. Влада запозичує методи 50-літньої давнини для боротьби з патріотами, проукраїнською опозицією.

Сьогодні ми бачимо зусилля закрити рота журнілістам, арештувати лідерів руху опору. Атовці-патріоти, громадські діячі зараз постали під загрозою арештів. Ми бачимо намір влади арештувати 5-го президента України, який організував порятунок України в 2014, прийнявши її уже в стані війни з Московією. Більшого абсурду, ніж звинуватити його у державній зраді – годі уявити», – заявив дисидент, народний депутат України 6-ти скликань, журналіст, громадський діяч Ярослав Кендзьор.

«Бачу, що нам знову треба організуватися для захисту, щоби принаймні те, що було здобуто за часів Незалежності, збереглося. Наступні дні можуть стати великою небезпекою для України як незалежної держави. Хотів би, щоб насамперед організувалася молодь, як ми це зробили свого часу. Сьогодні я подаю свій голос, який підкріплений моїм житям в опорі за те, щоб всі громадяни залишалися вільними і не піддавалися на шантаж», – наголосив поет, лауреат Національної премії ім. Т.Шевченка, дисидент, політв’язень Ігор Калинець.

«Рух опору періоду 1060-1990 років – це ціла епоха. За це нас тоді і взяли. За 2014-2018 роки Україна відірвалася майже повністю. Ми реалізували заклик Миколи Хвильового «Геть від Москви»!  Наша торгівля була переорієнтована на Захід, створена повноцінна армія, забезпечено функціонування української мови як державної, створена Українська православна церква відірвалася від Московського патріархату. Це теж ціла епоха. Тому Порошенко для Москви є «ворог №1», і  було зроблено все, щоб його знищити. Якщо у понеділок станеться те, що задумала влада – почнеться зовсім нова епоха, на нас чекатиме непростий період справжньої боротьби. Влада мусить розуміти, що суспільство реагуватиме дуже серйозно, якщо вона вдасться до тих репресивних засобів, які були за радянських часів», – заявив дисидент, літератор, народний депутат України 5-ти скликань Михайло Косів.

Відтак, заявляють дисиденти, вони теж не стоятимуть осторонь в той час, як влада Зеленського руйнує Україну і не дозволять знищити незалежність і демократію, за яку боролися десятиліттями.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: