Адвокат Порошенка просить повернути прокурору клопотання про запобіжний захід

порошенко

17 січня слідчий суддя Печерського райсуду столиці Олексій Соколов після перерви продовжив судове засідання з обрання запобіжного заходу п'ятому президенту Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з ОРДЛО.

Про це повідомляє Укрінформ.

Відомо, на засіданні були присутні сам Порошенко, його адвокати, представники державного обвинувачення і народні депутати від «Європейської солідарності».

«Ми вивчили клопотання прокурорів. Воно є нікчемним, підписане неуповноважною особою. Порошенко не має статусу підозрюваного, тому клопотання має бути повернене прокурору. Розглядати його неможливо», - цитує видання адвокатв Ігоря Голованя.

Нагадуємо, п'ятому президенту України Петрові Порошенку 20 грудня торік повідомили про підозру у державній зраді та сприянні терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Надалі Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання Порошенку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Раніше Порошенка викликали на допит, але він заявив, що перебуває за кордоном і повернеться в Україну в січні. Згодом стало відомо, що п’ятий президент прилетить 17 січня. Державне бюро розслідувань заявило, що Порошенко вирішив вилетіти за кордон тоді, коли з’явилася інформація про підготовку йому підозри в держзраді.

Напередодні Печерський районний суд Києва арештував все майно Порошенка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: