Підприємства «Укроборонпрому» збільшили виробництво на чверть

Донбас
Фото з відкритих джерел

Торік за січень-грудень підприємства «Укроборонпрому» наростили обсяги виробництва озброєння, військової техніки та іншої продукції до 39 мільярдів гривень, що на 24% або 7,6 мільярда більше, ніж позаторік.

Про це повідомили в пресслужбі ДК «Укроборонпром».

«У 2021 році підприємства Укроборонпрому збільшили обсяг виробництва на 24%. Ми відповідально озброювали нашу армію і виконували зовнішньоекономічні контракти», — розповів заступник генерального директора з виробництва Укроборонпрому Ігор Фоменко.

Найбільше в 2021 році підприємства випустили (включаючи модернізацію, ремонт і послуги) авіаційної техніки та обладнання — на 15,7 млрд грн. Це на 4,1 млрд грн або на 36% більше, ніж у 2020 році.

Водночас зросло і виробництво високоточної зброї та боєприпасів: у 2021 році обсяг випущеної продукції склав 8,6 млрд грн, що на 34% або 2,2 млрд грн більше, ніж у 2020 році. Зросло також виробництво військово-морської техніки на 19% – 4,6 млрд грн порівняно з 3,9 млрд грн у 2020 році.

Збільшення обсягів випущеної продукції та наданих послуг спостерігається і на підприємствах радіолокації, радіозв’язку та спеціального приладобудування. Йдеться про 2,8 млрд грн, що на 7% порівняно з 2020 роком.

Виробництво бронетанкової техніки в 2021 році залишилося на рівні 2020 року — 5,7 млрд грн. На інші напрямки виробництва, зокрема продукції цивільного призначення припадає понад 1,5 млрд грн.

Загалом підприємства концерну виготовили, модернізували, відновили і відремонтували торік понад 3300 одиниць озброєння і військової техніки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: