Більшість повідомлень про мінування в Україні були з ОРДЛО

замінування
Фото ілюстративне

В Україні за минулий рік зафіксували понад 1100 завідомо неправдивих анонімних повідомлень терористичного характеру.

Найбільша кількість повідомлень стосувалася мінувань об'єктів у Києві, Харківській, Запорізькій, Одеській областях, розповів речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко, пише РБК.

За його словами, в основному анонімні повідомлення про мінування надсилали електронною поштою.

При цьому в СБУ повідомили, що з початку цього року зафіксовано 184 неправдивих повідомлення про підготовку терористичного акту.

«У кожному випадку здійснюється перевірка об'єкта можливого мінування силами органів Національної поліції з проведенням евакуації та обстеження на наявність вибухових пристроїв. У 2021-2022 роках жодне з повідомлень про мінування не підтвердилося», - додав спікер СБУ.

Дехтяренко повідомив, що повідомлення про мінування та теракти надходять на електронні поштові скриньки СБУ, Нацполіції та безпосередньо об'єктів терористичних посягань.

«Більшість повідомлень відправлені користувачами Інтернету, які знаходяться на території суміжних пострадянських країн або на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей»,- заявив Дехтяренко.

У відомстві повідомили, що зловмисники намагаються посилати повідомлення з використанням програмного забезпечення, яке, на їхню думку, забезпечує їм анонімність. При цьому в СБУ додали, що за минулий рік встановили близько 300 осіб, які повідомили про неправдиве мінування за допомогою телефону та електронної пошти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: