Народні депутати звинувачують владу у провокуванні сутичок в Києві

VCH_Верх_Рада_CHUPRINA_© (1)

Сьогодні влада під Печерським судом першою застосувала силу і вдалася до силового протистояння з мирними протестувальниками , які зібралися поблизу судилища, аби висловити рішучий протест проти згортання демократіі, тиску на опозицію і її лідера Петра Порошенка.

Сьогодні влада під Печерським судом першою застосувала силу і вдалася до силового протистояння з мирними протестувальниками, які зібралися поблизу судилища, аби висловити рішучий протест проти згортання демократіі, тиску на опозицію і її лідера Петра Порошенка.

Про це йдеться у заяві фракції «Європейська Солідарність» у Верховній Раді.

«Влада вдалася до відвертих провокацій, зачищаючи мирних протестувальників і стимулюючи силові сутички на вулицях Києва. Причиною для неадекватних дій керованою Банковою поліцією стали намети з чаєм для протестувальників. На вулиці мінусова температура, а в понеділок судове засідання тривало 12 годин. Ми нагадуємо владі, чим силові дії проти протестувальників закінчилися 19 січня 2014 року і закликаємо не провокувати свій народ. Влада зараз має займатися підготовкою оборони країни від російського агресора, а не стимулювати внутрішню війну з патріотами та ветеранами. Неадеквати при владі вкотре продемонстрували, що не у б пряму загрозу країни і роблять все для внутрішнього протистояння всередині країни», - йдеться у заяві фракції.

Відтак, народні депутати вимагають від поліції забезпечити правопорядок, в своїх діях керуватися виключно законом.

«Вимагаємо від силових структур служити народу, а не виконувати забаганки неадекватної влади. Не створюйте картинки для російських медіа», - заявляють депутати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: