Суд відпустив Порошенка під особисте зобов’язання

порошенко

П’ятому президенту та лідеру «Європейської Солідарності» Петру Порошенку обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Відповідну ухвалу проголосив суддя Печерського районного суду Олексій Соколов 19 січня.

«Ми не святкуємо перемогу, бо божевільний сценарій Зеленського ще не закінчився», -  прокоментував рішення суду Петро Порошенко.

Як уточнили адвокати Порошенка, згідно з рішенням суду, п'ятий президент має прибувати на першу вимогу слідчих. Він також повинен здати усі документи для виїзду за кордон.

Текст рішення суду. Фото з телеграм-каналу нардепа Олексія Гончаренка

Це обмежує його політичну діяльність, заявив Порошенко, бо у нього запланована низка закордонних відряджень.

Передісторія

Петрові Порошенку підписали підозру в держзраді та сприянні тероризму в рамках розслідування справи про незаконне постачання вугілля з окупованих територій. Підозрюваним у цій справі також є нардеп і кум Путіна Віктор Медведчук.

Раніше Порошенка викликали на допит, але він заявив, що перебуває за кордоном і повернеться в Україну в січні. Згодом стало відомо, що п’ятий президент прилетить 17 січня.

Державне бюро розслідувань заявило, що Порошенко вирішив вилетіти за кордон тоді, коли з’явилася інформація про підготовку йому підозри в держзраді.

Водночас Офіс Генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу експрезиденту Петру Порошенку у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі мільярд гривень. Напередодні Печерський районний суд Києва арештував все майно Порошенка.

У понеділок, 17 січня, після майже місячної відсутності, п'ятий президент повернувся в Україну: літак, на борту якого знаходився Петро Порошенко, приземлився в аеропорту «Жуляни».

Цього ж дня Печерський районний суд Києва  мав обрати йому запобіжний захід. Однак засідання перенесли на сьогодні, 19 січня.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: