У Львові відбудеться прем'єра фільму про події ХХ століття в Україні

довж
фото з відкритих джерел

У фільмі дослідили колективні психотравми ХХ століття і те, як вони впливають на сучасних українців.

Серед подій, які згадуються у фільмі: Перша і Друга світові війни, Голодомор, розстріляне відродження, репресії і тотальний контроль понад 70 років під час окупації комуністичним режимом.

На думку режисера фільму Олександра Ткачука, ці події є причинами колективної психологічної травми, яка передалась сучасним поколінням українців.

Режисер відвідав різні регіони нашої країни аби зібрати різні точки зору провідних істориків, економістів, дослідників тоталітарного режиму, Голодомору...

Герої фільму – українці. Серед них ті, хто пережили Голодомор, і ті, хто ностальгують за Сталіним; ті, хто був учасниками радянської репресивної машини, і ті, хто брав участь в російсько-українській війні та не зрадив Україну. Герої фільму демонструють зріз сучасного українського суспільства.

Під час прегляду фільму глядачі зможуть згадати, що сталося та зрозуміти, як це повпливало на кожного з нас.

На думку режисера, це лише перший крок, який дасть поштовх до відвертого обговорення цієї важливої і водночас болючої теми на національному рівні.

Прем'єра фільму відбудеться 24 січня, о 19.00. У Культурно-освітньому центрі імені О. Довженка, що на просп. Червоної Калини, 81.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: