В Україні можуть призупинити планову госпіталізацію через коронавірус

лікарня
ілюстративне фото

В Україні планують призупинити планові госпіталізації для переорієнтації вивільнених ліжок на хворих на COVID-19, коли в регіонах введуть епідемічну небезпеку.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає УП.

«Після введення червоного рівня епідемічної небезпеки в державних та комунальних закладах охорони здоров’я будуть призупинені планові заходи з госпіталізації для переорієнтації вивільнених ліжок на госпіталізацію хворих на COVID-19», – повідомили у міністерстві.

У відомстві зазначили, що наразі в Україні починають зростати випадки госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Найскладніша ситуація склалася у Івано-Франківській області, яка наближається до введення червоного рівня епідемічної небезпеки.

«Ці показники свідчать про зростання темпів госпіталізації в області пацієнтів, яким встановлено діагноз «коронавірусна хвороба», – кажуть в МОЗ.

У відомстві зазначили, що наразі медична система знову переорієнтовується на посилення готовності до можливого навантаження.

В українських лікарнях вже виділили понад 64 тис. ліжок для госпіталізації хворих на COVID-19, з них – понад 96,7% забезпечені киснем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: