У Львові старшоклаcників переводять на «дистанційку»

shkola-1

Учні п'ятих-одинадцятих класів шкіл Львівської МТГ можуть з понеділка перейти на дистанційне навчання.

Про це під час брифінгу 20 січня розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

За його словами, таке рішення сьогодні ухвалив міський штаб з протидії ковіду, а завтра його винесуть на затвердження комісії з ТЕБ і НС Львова.

«Ми будемо пропонувати завтра на комісію ТЕБ і НС перехід з понеділка на два тижні на дистанційне навчання учнів старшої школи. Також пропонуємо перевести на дистанційку секції, гуртки, мистецькі школи. Крім того, ми звернемося до організаторів масштабних подій у Львові, щоб вони за можливості перенесли свої заходи», – розповів Андрій Москаленко.

Таке рішення він пояснив різким збільшенням захворюваності на коронавірус серед дітей.

«З 15 січня і до сьогодні в ОХМАТДИТі кількість дітей, хворих на CОVID-19 зросла з 30% до 70. Окрім того, дітей з ковідом почала приймати дитяча міська лікарня на Орлика. Ця лікарня не приймала малюків з ковідом ані за будь-якої з попередніх хвиль. Зараз там уже 18 дітей. Близько 15% учнів міських шкіл або мають підозру або знаходяться на самоізоляції або ж мають ознаки того чи іншого респіраторного захворювання. У Львові кілька шкіл вже перейшли на дистанційне навчання – хтось до п’ятниці, хтось – до понеділка, хтось на тиждень. Ці рішення школи приймають самостійно», - розповів Андрій Москаленко.

Як додала в.о начальниці управління освіти ЛМР Леся Васюта, лише за останню добу за допомогою ПЛР-тестів виявили 108 хворих учнів. Проте, на її думку, хворих на ковід дітей є більше, оскільки не всі батьки ведуть дітей на ПЛР-тестування.

«Зараз у нас 125 класів перебуває на самоізоляції. І 8 міських шкіл переведені на дистанційне навчання», - розповіла Леся Васюта.

Загалом у Львові вже зафіксували 301 випадок коронавірусу в учнів, і 208 у педагогів. Серед працівників закладів освіти лише за одну добу додалося 87 підтверджених випадків коронавірусу.

Найбільше хворих серед учнів п'ятих-одинадцятих класів. Найменше - у початковій школі. Тому переводити на дистанційне навчання початкову школу зараз не будуть.

«Наприклад, у ліцеї на Сихові 13 класів перейшли на самоізоляцію, але в початковій школі відсутні лише 5 учнів. Тому немає сенсу їх переводити на дистанційне навчання», - розповіла Леся Васюта.

Також за словами Андрія Москаленка, є збільшення захворюваності по інших категоріях. Зокрема, близько 10% водіїв громадського транспорту мають підтверджений діагноз Covid-19 або підозру на нього. Також хворіє близько 8% працівників комунальної сфери, а на деяких підприємствах цей відсоток становить від 30 до 40%.

Наразі заповненість ліжкової мережі у Львові становить 15%, але за словами Андрія Москаленка, вона швидко зростає.

«Це сигнал, що регіон може перейти до червоної зони», заявив Андрій Москаленко

Нагадаємо, впродовж місяця кількість пацієнтів з Covid у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит» зросла втричі. В медзакладі зараз лікується рекордна кількість пацієнтів за весь час пандемії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: