У Львові врятували 34-річну пацієнтку, яка через патологію стравоходу не могла їсти

272217642_2484255911709866_2476168873056991196_n
Фото: Перше ТМО Львова

Завдяки роботові Da Vincі  у Львові зробили першу в країні операцію на стравоході. Пацієнтці Мирославі з Львівщини 34 роки, два з яких жінка відчувала дискомфорт під час прийому їжі, а про рідкісну патологію дізналась лиш два місяці тому: тоді пацієтка вже не могла навіть ковтати воду.

Про це розповіли у Першому територіальному медоб'єднанні Львова 20 січня.

«Останні два місяці жінка не могла уже навіть ковтнути води, аби не спровокувати блювання. Схудла на 10 кілограмів. Причина – ахалазія стравоходу, тобто порушення його функції під час прийому їжі – діагноз, який за статистикою спіткає лише 0,001% людей на планеті. Про рідкісну патологію Мирослава довідалася лише цього місяця, коли звернулася до наших медиків», - йдеться в повідомленні.

До цього жінка два роки страждала спершу від шаленого дискомфорту, а потім і болю. Їжа, яку вона вживала, поверталася. Проблемою було навіть зробити ковток води, додають лікарі.

У такому стані Мирослава потрапила до Клінічної лікарні швидкої допомоги Львова.

«Огляд із рентгеном одразу виявив ахалазію стравоходу. Раніше єдиним методом повернути жінку до нормального життя була операція з розрізом грудної клітки і черевної порожнини. Та завдяки роботичній системі Da Vinci складне хірургічне втручання нашим лікарям вдалося зробити через чотири маленькі проколи.
Це дозволило зменшити як травматизм під час операції, так і ризик рецидивів після», - кажуть лікарі.

Звісно, значно скоротився і час реабілітації. Уже через день після втручання Мирослава поїхала додому до двох своїх діток. Нині вона почувається добре і знову нарешті, як усі люди, може їсти і пити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: