В Україну прибула нова партія вакцини Pfizer

вакцинаці97
фото ілюстративне

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 999 тис. 180 доз вакцини проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech.

Партія вакцини були надані урядом США в рамках ініціативи COVAX.

Про це повідомляє МОЗ України.

«Прибуття цих вакцин свідчить про налаштованість США підтримувати Україну у розширенні доступу її громадян до безпечних, гарантовано якісних вакцин проти COVID-19. Вакцини – це один із найкращих засобів боротьби з пандемією, і ми пишаємося тим, що є партнерами України у цих історичних заходах», – сказав директор Місії USAID в Україні Джеймс Хоуп.

Зберігання й логістику мРНК-вакцин з цієї поставки в рамках COVAX забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

На сьогодні USAID вже виділив близько 10 мільйонів доларів на підтримку вакцинації в Україні та передав країні майже 3,2 мільйона доз вакцин (Moderna and Pfizer) від COVID-19.

Голова Бюро ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт зазначив, що отримання нової партії вакцин посилить зусилля України із запобігання розповсюдженню штаму «Омікрон».

«Для цього необхідно вакцинувати 70% населення країни до липня 2022 року. Важливо, щоб разом із вакцинацією люди продовжували носити маски у громадських місцях, регулярно провітрювали приміщення, дотримувалися фізичної дистанції та вживали інших заходів для подолання пандемії», - сказав він.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: