Більшість повідомлень про замінування надходять з РФ, — МВС України

псевдомінер

З початку 2022 року в Україні до правоохоронців надійшло 339 повідомлень про замінування, з них 306 повідомлень надійшло електронною поштою, 27 – телефоном і 6 – особисто або поштою.

Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ.

«Правоохоронці реагували на всі повідомлення про мінування. Нами перевірено – 3 183 об’єкти. Незважаючи на те, що жодне з таких повідомлень не було правдивим, органи поліції реагують на кожну інформацію та разом з відповідними адміністраціями проводять перевірку», - йдеться в повідомленні.

У відомстві кажуть, що серія псевдозамінувань є нічим іншим як елементом гібридної агресії та спланованою інформаційною операцією.

«Мета цього інформаційного тероризму – тримати українців в напрузі та вселити невпевненість у власній безпеці, і зробити це не так терористичним актом, як можливістю, що подібне може статися. Тому головне – зберігати спокій.
Крім того, ми знаємо, що інформація про замінування надходять із тимчасово непідконтрольної території України або з Російської Федерації», - додають у МВС.

Зазначаємо, що завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності згідно зі статтею 259 ККУ карається позбавленням волі на строк від двох до восьми років.

Нагадуємо, у Львові, Києві та інших українських містах неоднаразово повідомляли про замінування усіх шкіл чи торгових центрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: