Львівських школярів переводять на «дистанційку», але не всіх

школа5
Фото з архіву, ілюстративне

Є цілі класи, які перейшли на дистанційне навчання. Відтак ми отримали прохання від директорів шкіл, щоб ми з понеділка на два тижні старші класи перевели на дистанційне навчання. Йдеться про учнів 5-11 класів. Також відправляємо на дистанційне навчання все позашкілля. З понеділка будемо приймати рішення стосовно молодшої школи»

Міська комісія з ТЕБ і НС погодила вчорашнє рішення штабу з протидії коронавірусу щодо переведення старшокласників на дистанційне навчання.

Про це під час брифінгу 21 січня розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Він додав, що такої швидкої динаміки поширення коронавірусу не спостерігалося від від початку пандемії.

«У Львові за два роки такого не бачили. 27 тисяч дітей сьогодні не прийшли до школи. Велика частина на самоізоляції. Є прохання від директорів шкіл і вчительського середовища, щоб від понеділка на два тижні старші класи відправили на дистанційне навчання», - сказав він.

Садовий додав, що з понеділка ухвалюватимуть рішення щодо молодшої школи.

«У лікарні на Пилипа Орлика, за два роки не брали ковідних хворих, сьогодні там вже є 23 пацієнти, бо «Охматдит» доходить до піку. Є серйозний ріст захворюваності серед дітей», - додав міський голова.

Наразі жодних нових обмежень щодо роботи бізнесу не приймали, однак Андрій Садовий закликав утриматися від участі в подіях чи відвідування закладів, де потенційно буде велика кількість людей, та дотримуватись маскового режиму.

«Щодо бізнесу, то сьогодні жодних якихось критичних рішень ми не приймали. Однак велике прохання до нас усіх бути мудрими. Якщо маєте симптоми, то нікуди не йдіть, залишайтеся вдома, зв’язуйтеся із сімейним лікарем, бажано зробити тестування і нормально пройти процедуру лікування. Маска має бути обов’язковою, коли заходите у приміщення. Відзначу, що зараз по місту велика кількість двірників похворіли, більше 10% водіїв громадського транспорту захворіли. Тобто йде дуже серйозна хвиля і, так виглядає, що це тільки початок. Ми аналізуємо динаміку в європейських країнах і очікуємо через півтора тижні у нас буде пік», - заявив Андрій Садовий.

За його словами, станом на сьогодні до міських лікарень госпіталізували 304 хворих. Загалом по міських лікарнях, які приймають хворих на коронавірус, облаштували 1750 ліжок із доступом до кисню.

«Ми маємо готових 1750 ліжок, хоча, в разі чого, можемо відкрити 2500 ліжок. Ми маємо сьогодні в наших міських комунальних медичних установах 304 хворих. Тобто немає великого росту госпіталізацій, але важкі хворі є – особливо ті, які мають важкі супутні захворювання», - розповів міський голова.

Наразі у міській дитячій клінічній лікарні Першого територіального медичного об’єднання міста Львова розгорнули 30 ліжок із доступом до кисню, однак за необхідності їх збільшать до 100. До цього часу дітей з коронавірусом приймала лише обласна дитяча клінічна лікарня «Охматдит», а міська дитяча лікарня була резервною.

Нагадаємо, учні 5-11 класів львівських шкіл продовжать навчатись віддалено з понеділка, 24 січня. Водночас у Львівській облдержадміністрації пояснили, що в області всі школи перейдуть на дистанційку за умови захворюваності на ГРВІ більше як 50 % здобувачів освіти та/або персоналу закладів освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: