На Львівщині торік відкрили три нові школи та дитсадок

діти
фото з архіву, ілюстративне

У межах програми «Велике будівництво» у 2021 році завершили та відкрили три школи  та один дошкільний навчальний заклад,  створили нових  652 навчальних місця. 

У межах програми «Велике будівництво» у 2021 році завершили та відкрили три школи  та один дошкільний навчальний заклад, створили нових 652 навчальних місця.

Як розповів перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик, йдеться про школу у селі Гніздичів.  Вартість проєкту – 68 млн гривень при цьому у минулому році вдалося залучити найбільшу суму – 51 млн гривень.

«Це нівелює усі стереотипи про те, що фінансуються державні кошти тільки в обласні та районні центри. Ця школа є у сільській місцевості. Цей об’єкт є одним із найсучасніших у Стрийському районі і 430 дітей мають хороші умови для навчання», - розповів Андрій Годик.

Інший об'єкт – школа у Братковичах у Львівському районі. Загальна вартість – 104 млн гривень, цього року скерували 61 млн гривень. з них 46 млн коштів з ДФРР профінансували. Новозбудована школа розрахована на 180 учнівських місць.

Третій об’єкт –  реконструкція школи у Прилбичах Яворівського району. Реалізація проєкту дала можливість покращити умови для навчання для 382 учнів, оснастити школу сучасними інформаційними технологіями, підвищити енергоефективність та зменшити відповідні бюджетні витрати шляхом заходів енергоощадження - металопластикові вікна, термоізоляція даху та стелі.

Щодо дошкільної освіти, то торік відкрили садок у селі Воля-Висоцька Жовківського району. Загальна вартість ремонтних робіт склала майже 18,5 млн грн, з яких майже 4 млн грн скерували з обласного бюджету. Окрім того, 8,5 млн грн виділили з державного бюджету та 6 млн – з бюджету громади.

Цьогоріч планується завершити ще три освітні заклади. Це школа у смт Гірник Червоноградського району, НВК І-ІІІ ст у селі Новий Кропивник та дитячий садок у селі В’язова Жовківського району, який планують завершити до середини літа 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: