Садовий хоче, щоб у Львові побудували патронний завод

271957300_455036796309382_6004008229521304142_n_1642761934_1620x1080_1_0

У порівнянні з 2020 роком виробництво продукції підприємствами концерну «Укроборонпром» зросло на 24%.

У порівнянні з 2020 роком виробництво  продукції підприємствами концерну «Укроборонпром» зросло на 24%.

Про це під час наради на території Львівського державного авіаційно-ремонтного заводу розповів генеральний директор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв.

«Ми повинні думати над тим, з чим буде воювати та перемагати Україна й у цій війні, і у війнах майбутнього. Світ рухається у бік безпілотних систем, систем складних та пов’язаних між собою – взаємоінтегрованих. Систем, які можуть керуватись віддалено, можливо, навіть з офісів. Ми маємо бути готові до цих викликів, ми повинні бути тими, хто буде це створювати», – заявив Юрій Гусєв.

Він додав, що торік виготовлення продукції зросло на 24% або на 7,6 млрд грн у порівнянні з 2020 роком, а надходження від зовнішньоекономічної діяльності становили 1 млрд 108,2 млн доалрів, що є найкращим показником з 2014 року. У 2021 році економія на закупівлях становила 735 млн грн.

«На Львівщині ми маємо п’ять підприємств «Укроборонпрому», на яких виробляють бортову апаратуру бронетанкової техніки, комплекси автоматизованого управління артилерією, автоматичні 30-мм гармати, ремонтують бронетехніку і модернізують авіаційну техніку військового призначення. Хоча ми й область, яка далеко в тилу, ми на передовій щодо формування бойового духу та озброєння нашого війська», – розповів голова Львівської ОДА Максим Козицький.

«Авіаційно-ремонтний завод у Львові має амбіцію розширити діяльність та почати обслуговувати також і цивільну авіацію. Для Львова це означає додаткові робочі місця і розвиток галузі. А це не може не тішити. Разом з італійськими партнерами Укроборонпром планує будівництво патронного заводу в Україні. Моя пропозиція – однозначно будувати його саме у Львові. Адже ми маємо розташовувати свої стратегічні потужності якнайдалі від ворожого кордону», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Яку розповів Юрій Гусєв, торік найкращі результати показали підприємства в галузі авіації, де зростання виробництва збільшилося на 36% порівняно з попереднім роком. Галузь високоточної зброї і боєприпасів показала зростання на 34%, військово-морська техніка – на 18%.

Зокрема, серед здобутків директор концерну наголосив на початку будівництва літаків Ан-178-100Р за контрактом з Міністерством оборони України. На виконання програми випробувань передано дослідний зразок, на якому мають бути опрацьовані всі системи, вже складено планер і триває встановлення систем на літаку №007, триває добудова фюзеляжу літака №008.

Підприємства концерну з напрямку високоточної зброї та боєприпасів у 2021 році виконали державне оборонне замовлення на 100%.

На озброєння ЗСУ прийняли нову радіолокаційну станцію 80К6КС1 (ДКР, шифр «Фенікс»), успішно провели попередні випробування мобільного багатофункціонального радіолокаційного комплексу «Мінерал-У».

Щодо напрямку бронетехніки, то на Київському бронетанковому заводі виготовили та випробували зразок БТР-3КШ, розпочали підготовку до випробувань танка Т-64БМ2 на Харківському бронетанковому заводі тощо.

Вагомі результати торік продемонстрували підприємства, що спеціалізуються на морській техніці. Наприклад, дослідно-проєктний центр кораблебудування достроково виконав дослідно-конструкторську роботу зі створення документації для переобладнання патрульних катерів типу Island, укладений державний контракт з МОУ на ремонт і модернізацію фрегата «Гетьман Сагайдачний».

За словами Юрія Гусєва, цього року заплановане зростання виробництва на 16,5%.

Наразі, в «Укроборонпромі» визначили стратегічні цілі та план подальшого розвитку його підприємств. Наглядова рада концерну також затвердила склади галузевих науково-виробничих об’єднань (ГНВО) нової оборонної компанії. На першому етапі до ГНВО ввійдуть 52 підприємства, а 11 підпадатимуть під пряме управління.

Трансформація Укроборонпрому передбачає створення трирівневої вертикально-інтегрованої структури управління і відбуватиметься у три етапи. Перший – перетворення концерну на акціонерне товариство, другий – перетворення на акціонерні товариства або ТзОВ підприємств-учасників. Під час третього етапу заплановано побудову галузевих науково-виробничих об'єднань.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: