Торік на Донбасі загинули четверо дітей, восьмеро поранені

донбас

Від бойових дій на території Донецької та Луганської областей упродовж 2021 року загинули четверо дітей, ще восьмеро поранені.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, посилаючись на дані Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Серед 12 постраждалих дітей загинули четверо, восьмеро - зазнали поранень. За весь період конфлікту були зафіксовані 152 випадки смерті дітей.

«Збройний конфлікт, окупація територій змінюють життя дитини та залишаються раною на все життя. За даними Міністерства соціальної політики України, на кінець 2021 року такий статус отримали 77033 дитини. З них левова частка – 99,8% отримала такий статус через психологічне насильство (76 937 дітей)», - написала Денісова у Telegram.

І додала, що окупаційні адміністрації на непідконтрольних уряду України територіях Донецької і Луганської областей продовжують систематично та методично реалізовувати заходи щодо формування в населення спотвореного світогляду та проводять інформаційні кампанії, які чинять психологічний тиск на дітей та молодь. За її словами, через ще несформовану свідомість та недостатність знань, молоде покоління більше піддається впливу недостовірної інформації.

Зокрема наприкінці 2021 року в тимчасово окупованому місті Луганськ пройшла конференція з питань патріотичного виховання, унаслідок якої «уряд» так званої «ЛНР»  затвердив програми патріотичного та духовно-морального виховання дітей та молоді на 2022-2024 роки.

Також представники окупаційної влади Росії з представниками «Русского дома» підписали документ «Стратегия популяризации русского языка и культуры среди молодежи в ближайшие два года».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: