У Львові помер президент хору «Орфей»

Oliynyk_M

У п'ятницю, 21 січня, не стало президента народного чоловічого хору «Орфей» Михайла Олійника. Йому було 75 років.

Про це повідомив Андрій Кузик, учасник хору.

«Сумна звістка прийшла сьогодні вранці... шок. Не стало нашого Михайла Олійника - президента хору «Орфей». Це для нас велика втрата, а для родини - велике горе. Особисто для мене, не стало великої і мудрої Людини - патріота, порадника і просто хорошого старшого друга. Вічная пам'ять», - написав він у Facebook.

 

Михайло Олійник був організатором та президентом співочого колективу , к.т.н доцента кафедри електроенергетики та систем управління Інституту енергетики та систем керування Львівської політехніки.

Як розповідають на сторінці вишу, народний чоловічий хор «Орфей» засновано 1979 року. Організатором і першим художнім керівником колективу був відомий музикант Петро Гудз. Тривалий час хором керували заслужений артист України Олексій Волинець та заслужений працівник культури України Володимир Гнідь. Сьогодні колектив очолює талановитий диригент Володимир Вівчарик. 1989 року хору присвоїли почесне звання «Народний»

У репертуарі хору близько 180 високохудожніх хорових творів української та світової класики, народних пісень, колядок, щедрівок, Божественна Літургія та ціла низка духовних творів. У доробку хору видання церковних піснеспівів: «Божественна Літургія. Недільна служба. Партитура на 4 чоловічі голоси», «Колядує «Орфей». Партитури. Віншування. Спогади.», «Божественна Літургія. Пасхальна Утреня та час Пасхи.»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: