Командувач ВМС Німеччини заявив, що Крим ніколи не повернеться до складу України

da112801bf81d04364946162f9354525_650x410
Фото: Associated Press

Очільник Військово-морських сил Німеччини Кай-Ахім Шенбах вважає, що окупований РФ півострів Крим ніколи не повернеться до складу України.

Про це він сказав на конференції індійського інституту оборонних досліджень імені Манохара Паррікара, інформує ТСН.

Шенбах вважає, що Крим є "втраченим для України" і окупація півострова є перешкодою членства України в НАТО.

"Звичайно, ми не можемо погодитися з тим, що робить Росія, і в Чечні, і в інших точках, ситуація в яких мала б бути вирішена. І так, це також стосується того, що сталося в Україні. Кримський півострів втрачений. Він ніколи не повернеться. Це факт. І ми маємо зрозуміти, що політичні питання — це фактичні питання", – заявив Шенбах.

Він також додав, що Грузія нібито готова до членства в НАТО, однак цей крок є "нелогічним".

"Це не те саме, що з балтійськими державами, тому що вони були суверенними країнами до того, як Росія позбавила їх свободи", — вважає глава німецьких ВМС.

На думку Шенбаха, мета Путіна – "не маленька смужка української землі", а розкол ЄС і відновлення поваги, "на яку він, імовірно, заслуговує".

Міністерство закордонних справ України назвало категорично неприйнятними висловлювання командувача Військово-морських сил Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха, який заявив, що Крим ніколи не повернеться до складу України, пише УП.

В МЗС заявили, що були особливо здивовані почути сентименти Шенбаха про необхідність відновлення діалогу з Росією в той час, як кількість жертв російської агресії вже перевищила 14 тисяч, а понад стотисячна армія Росії вишикувалася вздовж українського державного кордону.

"Кримський півострів може бути втрачений лише в уяві німецького віцеадмірала. Крим неодмінно повернеться завдяки наполегливим зусиллям України та її партнерів, які виявлятимуть рішучість в протидії державі-агресору. У зв’язку з цим потребує роз’яснення з боку німецького уряду, як слова командувача ВМС корелюються з послідовною підтримкою Німеччиною Кримської платформи", - йдеться у заяві речника МЗС Олега Ніколенка.

МЗС вимагає публічного спростування висловлювань командувача ВМС з боку уряду Німеччини, які підважують суверенітет та територіальну цілісність України і підривають зусилля із деескалації безпекової ситуації в Європі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: