Посольство США планує евакуювати співробітників з Києва через можливий наступ Росії

222328_US-embassy-in-Kyiv_960x380_0
Фото: еспресо

Посольство Сполучених Штатів Америки у Києві звернулося до головного дипломатичного відомства своєї країни, Державного департаменту, з проханням дозволити неосновним співробітникам та їхнім родинами виїхати з України.

Посольство Сполучених Штатів Америки у Києві звернулося до головного дипломатичного відомства своєї країни, Державного департаменту, з проханням дозволити неосновним співробітникам та їхнім родинами виїхати з України

Про це сьогодні, 22 січня 2022 року, повідомило CNN із посиланням на власні джерела.

Натомість у самому Держдепі журналістам CNN сказали, що поки що не можуть сказати нічого сказати певного щодо того, прийматиметься подібне рішення найближчим часом чи ні.

"Ми, як завжди, проводимо ретельне планування на випадок непередбачених обставин, у тому числі на випадок погіршення ситуації з безпекою", - сказали у відомстві.

Близьке до української влади джерело телеканалу заявило, що евакуації членів сімей дипломатів можуть розпочатися наступного тижня. Держдеп уже застеріг американських туристів від поїздок в Україну через можливе вторгнення Росії.

Згідно з численними джерелами CNN, посольство США в Києві запросило у Держдепартаменту дозвіл на від'їзд усіх другорядних співробітників та членів їхніх сімей.

Президент Володимир Зеленський розмовляв з цього приводу з держсекретарем США Ентоні Блінкеном і сказав йому, що якщо Сполучені Штати здійснять такий драматичний крок, то це буде "надмірною реакцією", інформує УП.

Представник Держдепартаменту сказав, що їм "нічого оголосити зараз".

"Ми, як завжди, проводимо ретельне планування на випадок непередбачених обставин у разі погіршення безпекової ситуації", - сказали у Держдепі.

Представник посольства відмовився від коментарів.

Згідно з останньою розвідувальною оцінкою Міністерства оборони України, наданою CNN цього тижня, Росія розмістила в регіоні понад 127 тисяч військових, зазначається в матеріалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: