У Львові сьогодні та завтра збиратимуть ялинки на переробку

hFhG2spoDyubu4n5ey4BfA
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Із завершенням різдвяних та новорічних свят у Львові є чимало можливостей, аби не викидати ялинки у смітник, а здати їх на утилізацію.

Зокрема, якщо будинок належить до ОСББ чи ЖБК, мешканців просять винести ялинку сьогодні, 22 січня, або наступного тижня 29 січня, і вже вночі їх заберуть на компостувальну станцію, повідомляють у ЛМР.

Якщо ж йдеться про будинки, які обслуговують управляючі компанії (колишні ЛКП), то виносити хвойні закликають завтра, 23 січня, та наступної неділі - 30 січня, щоб вже в понеділок їх могли забрати та вивезти.

«Ми напрацювали зручний механізм для мешканців нашої громади, щоб всі ялинки потрапили на перероблення, а не їхали на сміттєзвалища. Вивозити ялинки з будинків ОСББ будуть в ніч з 22 на 23 січня, та в ніч з 29 на 30 січня – це в ніч з суботи на неділю, і повезуть на компостувальну станцію. З будинків, які обслуговують управляючі компанії, вивозитимуть ялинки в понеділок 24 і 31 січня відповідно.

Ялинку необхідно винести на сміттєвий майданчик, та в жодному разі не викидати в контейнер, а покласти біля нього. Просимо також познімати всі прикраси, бо коли в дробарці дробимо ялинки, дуже недобре, коли там є залишки гірлянд», - розповіла Оксана Кошак, начальниця управління з питань поводження з відходами ЛМР.

Також львів’яни можуть вивезти хвойні самостійно на станцію компостування, що на вул. Пластова, 13, або в ЛКП «Зелений Львів» на вул. Замарстинівська, 167а.

Коли і де будуть працюювати мобільні пункти збору ялинок – тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: