УГП відкликає депутатів Львівської облради, обраних від партії

Конференція УГП
Фото: УГП

В суботу, 22 січня відбулась конференція Львівської обласної організації Української Галицької Партії. Під час конференції делегати проголосували за  відкликання п’яти із шести депутатів від цієї партії у Львівській обласній раді.

Участь в конференції взяли 30 делегатів, керівництво партії, а також – представники Львівської обласної Територіальної виборчої комісії. Депутати, щодо яких відбувалось голосування, на конференції присутні не були.

У порядку денному конференції містились лише питання, які стосувались процедури відкликання депутатів. Після виступу голови Політради партії Ростислава Коваля а також – керівника контрольної комісії партії Ореста Друля, депутати проголосували за прийняття рішення про внесення пропозиції щодо відкликання за народною ініціативою депутатів Львівської облради, що обрані  від ЛОО УГП.

Оскільки голосування відбувалось поіменно, наводимо результати щодо кожного депутата:

Фольварочний Ю. Я.: «За » -  27, «проти» - 2 , «утримались» - 1

Щурко І. П. :  «За » -  25, «проти» - 4 , «утримались» - 1

Чолій Т . Б.: «За » -  27, «проти» - 1 , «утримались» - 2

Андрейко В В.: «За » -  26, «проти» - 2 , «утримались» - 2

Кульчицька-Волчко М.В.: «За » -  27, «проти» - 2 , «утримались» - 1

Щодо депутатки Кравець І. Д., питання про відкликання не виносилось, оскільки, за словами головуючого на засіданні, вона співпрацює з Львівською обласною організацією партії.

Основні підстави відкликання депутатів, за словами організаторів конференції - порушення передвиборчої програми партії, а саме – пункт «прозорість, законність, підзвітність». Зокрема- під час голосування за кандидатуру голови Львівської обласної ради та підписання Меморандуму про співпрацю та об’єднання політичних сил. Також серед претензій – втрата зв’язку з партією та «завдання потенційних іміджевих втрат партії».

Нагадаємо, 1 грудня 2020 року, після місцевих виборів, представники пяти політичних сил підписали меморандум про співпрацю політичних партій у Львівській обласній раді. Зокрема, під документом свої підписи поставили: ПП «Європейська солідарність», ВО "Батьківщина", ПП "Голос ", ПП «Народний Рух України» та ПП "Українська Галицька Партія".

31 січня 2021 року конференція Львівської обласної організації УГП прийняла рішення про намір відкликати депутатів, обраних від партії до Львівської обласної ради. Основна причина – невиконання рішень та програми партій та підписання Меморандуму про співпрацю та об’єднання політичних сил у Львівській обласній раді.

Відповідно до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», відкликати депутата за народною ініціативою можна не раніше, аніж за рік після вступу ним у свої повноваження. Львівська обласна рада 8-го скликання офіційно розпочала свою роботу 1 грудня 2020 року. Відтак, після 1 грудня 2022 року стало можливим ініціювати процедуру відкликання депутата.

Рішення конференції, затверджене вищим керівним органом партії тепер має розглянути територіальна виборча комісія. Терміни розгляду – 30 днів.
В разі позитивного рішення і відсутності судових позовів, місце відкликаних депутатів мають посісти наступні за черговістю у виборчих списках партії кандидати у депутати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: