Зимовий сплав: де на Львівщині практикують такий відпочинок

_1642850914_613x321_3_0_nw
Фото: ЛОДА

У неділю, 23 січня, Водні походи UA організовують мандрівку на каяках.  До сплаву запрошують людей з досвідом або суперекстрималів.

Організатор Олександр Балема займається водним туризмом більше десяти років. У теплу пору за вихідні чоловік влаштовує водні прогулянки для 50-60 людей. Зимові сплави практикує вже чотири сезони. Каже, що вони набирають популярності, повідомляють у міськраді.

«У минулі вихідні відбулась велика експедиція на річці Свиня. В найближчу неділю плануємо пройти верхню вужчу частину Рати і радіально розвідати річку Свиня. Очікується сніг і нарешті обіцяють слабкий вітер. Буде цікаво, але непросто, бо вода висока»,– розповідає Олександр.

Маршрут пролягатиме з села Шишаки або Волицяв Червоноградському районі до Великих Мостів. Протяжність – 12-16км.

Сплав відбуватиметься у форматі соло, тобто по одній людині в двомісних каяках. Це для більшої безпеки, маневреності та комфорту. Серед особливостей маршруту: вузьке звивисте неглибоке русло, можливі завали і обноси, ризик перекинутись є завжди, тому без ілюзій.

Потрібно взяти запасний одяг, на собі мати зимове вбрання. Бажано – лижний костюм. Візьміть також дощовик, термобілизну, зимове взуття, кілька пар рукавиць і піддупник.

Комфорту сплаву додасть кемпінг з каміном та зручностями, а також баня для дружної компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: