У Карпатах лавина накрила групу з п'ятьох туристів

a3532ec7-214d-4bf2-ac43-adf2888d2cdc
Фото: ДСНС

3 січня об 11:31до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що під час проходження туристичного маршруту групою у складі 9 чоловік, п'ятьох з них накрило лавиною.

Подія трапилась поблизу метеостагції Плай, поблизу с. Гукливий Воловецької ТГ, Мукачівького району.

Туристи відкопались самостійно, але одна людина постраждала васлідок потрапляння у лавину та потребує в транспортування.

Для допомоги залучено гірських рятувальників с. Н. Ворота та с. Пилипець, загалом 10 чоловік та 3 одиниці техніки.

Рятувальники вже неодноразово попереджали про сніголавинну небезпеку, але попри усі заклики та звернення туристи продовжують наражати себе на небезпеку у горах.

Укргідрометцентр оголосив значну сніголавинну небезпеку третього рівня. Вона зберігатиметься протягом 22 – 24 січня у горах Львівської області. Водночас 23 – 24 січня на високогір'ї Івано-Франківської та Закарпатської областей будуть снігопади та хуртовини.

Рятувальники наполегливо попереджають громадян про сніголавинну небезпеку на схилах Карпат. Снігопади та хуртовини на високогір'ї становлять пряму загрозу для життя та здоров'я туристів, які попри застереження надзвичайників вирушають у негоду в гори, – наголосили у ДСНС.

Рятувальники повсякчас залучаються до пошуків та порятунку людей, які втрачають орієнтацію на місцевості, відходять від запланованого маршруту, або травмуються під час походу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: