У Львові на просп. Свободи проводять зрізку кленів

1111222-ace5f81a
Фото: ЛМР

Як повідомила керівниця міського управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова, на просп. Свободи відбувається заміна частини дерев.

Два неповних ряди кленів гостролистих зараз зрізають, а весною тут висадять 24 клени-явори аутропурпуреум, повідомили у міськраді.

«Насправді заміну дерев на просп. Свободи ми очікували, і кілька років планували, щоб заміна була максимально ефективна.

Коли приймали рішення на що замінювати, одразу відкинули варіант заміни на новий клен гостролистий. По-перше, якісного посадкового матеріалу повнорозмірного класичного гостролистого клена немає, тільки декоративні форми. По-друге, буревій нас навчив, що 70% гілок, що лежали в парках опісля, були саме з кленів. Ну, омела ще їх дуже «любить».

Шукали щось близьке за розміром і формою, місцеве та таке, що Рьорінг використовував в своїх посадках. Вибір впав на клен-явір аутропурпуреум, два екземпляри якого ми посадили на проспекті кількома роками раніше. Дуже добре почувається, гарно доповнює платани малюнком кори, має темно-зелене листя, якщо дивитись зверху, і дуже цікаве бурячкове, якщо дивитись на листову пластину знизу.

Роботи зі зрізки відбуваються зараз, оскільки добре промерзла земля і є можливість провести роботи без пошкодження газонів і поливальних систем газонів», - повідомила Олександра Сладкова.

Також посадовиця повідомила, що каштани на просп. Свободи наразі не зрізатимуть.

«Вони в дуже відносно, але кращому стані, ніж клени. Плануємо ще років 10-20 боротись за підтримання їх здоров‘я та довголіття, зокрема напевно будемо робити ін‘єкції від молі та інші обробки», - додала керівниця міського управління екології та природних ресурсів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: