Замість надання зброї Німеччина розгорне в Україні польовий госпіталь

60522013_509
Фото: dw.com

На тлі відмов поставити зброю, у Німеччині виділили 5,3 мільйона євро на розгортання мобільного госпіталю в Україні вже в лютому.

Берлін виділив 5,3 мільйона євро на мобільний польовий госпіталь для України. Про це заявила міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт, повідомляє Die Welt.

У повідомленні також йдеться, що разом з розгортанням госпіталю Німеччина забезпечить відповідну підготовку для його використання. Ламбрехт також сказала, що "розуміє бажання підтримати Україну, і це саме те, що ми вже робимо", але наразі ФРН не готова надавати Києву озброєння. На її думку, Німеччина має робити все для деескалації ситуації, а "постачання зброї цьому не сприятиме".

Натомість вона наголосила, що Берлін надавав Україні респіратори, а також лікує важкопоранених українських військових у шпиталях Бундесверу. Міністерка також відкинула введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" у разі нападу Росії на Україну.

"Налагодження економічного співробітництва, коли всередині Європи може спалахнути війна, ініційована Росією, є повним абсурдом", - зазначила Ламбрехт.

Посол України у ФРН Андрій Мельник написав у повідомленні, що Україна очікує від ФРН 100 тисяч бронежилетів і шоломів для підрозділів територіальної оборони та ЗСУ.

"Київ очікує від Берліна ну хоча б 100 тис. бронежилетів і шоломів для військ територіальної оборони - для тих добровольців, які пліч-о-пліч із ЗСУ готові захищати Україну від російської навали", - йдеться у повідомленні дипломата.

Цю українську ідею, за словами Мельника, підхопили німецькі ЗМІ.

На думку Мельника, постачання бронежилетів і шоломів було б своєрідним символічним жестом, але насправді Україні потребує від Німеччини оборонного озброєння.

"Україна потребує з Берліна не лише захисне спорядження (це був би символічний жест), а потужне оборонне озброєння, щоб забезпечити ефективний захист від повномасштабного нападу Росії як єдиний серйозний спосіб відлякування Путіна”, - резюмував Андрій Мельник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: