Ліки за програмою «єПідтримка» зможуть придбати не лише старші 60 років

ліки
Фото ілюстративне

Кабмін розширить список тих, кому дозволять купувати ліки за програмою «єПідтримка».

 Наразі над цим працюють Мінсоцполітики спільно з Мінцифрою.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, розглядається можливість дозволити використання цих коштів на ліки для осіб з інвалідністю першої групи, незалежно від віку.

Нагадуємо, з 24 січня українці, які повністю пройшли курс вакцинації від коронавірусу, зможуть витратити тисячу гривень програми «єПідтримка» на ліки.

Гроші на медикаменти можуть витратити люди старше 60 років. Купувати ліки можна у звичайних аптеках та інтернет-магазинах за рецептом лікаря або без нього. 19 грудня в Україні офіційно стартувала програма «єПідтримка», яка передбачає виплату 1000 гривень усім українцям, повністю вакцинованим від COVID-19.

Кошти нараховують на спеціальні віртуальні картки, отримати їх готівкою неможливо. На сьогоднішній день такі картки оформляють шість банків: ПриватБанк, monobank, Ощадбанк, Альфа-Банк, А-Банк та Укргазбанк.

На віртуальну тисячу гривень можна буде придбати послуги у трьох сферах — це культура, подорожі та спорт. Як вважають в Офісі президента та уряді, саме ці галузі найбільше постраждали від карантинів, тому кошти мають стати підтримкою для них.

Виплати можна буде витратити на подорожі в межах України (квитки на потяг або літак), квитки до кінотеатрів, театрів, музеїв, концертних залів, виставкових центрів, абонементи у спортзали, фітнес-центри та книги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: