За такої динаміки захворювання вже наступного тижня Львівщина буде у червоній зоні, – Садовий

likarni-2
Фото з архіву.

На два тижні старші класи шкіл Львова відправляються на дистанційне навчання. На черзі рішення щодо молодших дітей.

Про це під час брифінгу сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

«Сьогодні вже є готове рішення комісії з надзвичайних ситуацій. Ситуація з ковідом є не просто загрозливою, а такої динаміки за два роки у Львові ми ще не бачили. Сьогодні на ранок 27 тисяч дітей не прийшли до школи. Хворих орієнтовно 10 тисяч. Велика частина на самоізоляції. Вже цілі класи пішли на дистанційне навчання. Тому є прохання від директорів шкіл та вчительського середовища, щоб ми з понеділка, на два тижні, старші класи відправили на дистанційне навчання. Йдеться про 5-11 класи», – каже Андрій Садовий.

Міський голова додав, що з понеділка буде ухвалювати рішення щодо молодшої школи. Тому, очевидно, всі школярі підуть на дистанційне навчання.

«На приклад, у лікарні на Пилипа Орлика, де ніколи не було ковідних хворих, вже є 23 пацієнти. Тому що Охматдит доходить вже до піку. Водночас немає великої захворюваності у цілому по місту. Наприклал, по Львову зараз 304 хворих. Але є серйозний ріст захворюваності серед дітей. Тому велике прохання, якщо ви чи ваші діти мають бодай найменші симптоми захворювання – нікуди не йдіть, залишайтеся вдома, зв’яжіться зі своїм сімейним лікарем і пройдіть процедуру лікування», – наголосив міський голова.

За його словами, сьогодні захворіли усі його заступники, а також багато керівників департаментів.

«Велика кількість двірників похворіли, понад 10% водіїв громадського транспорту теж занедужали. Тобто йде дуже серйозна хвиля. І я розумію, що це тільки початок. Ми аналізуємо динаміку, яка є в країнах Європейського Союзу, тож очікуємо, що за тиждень-півтора вийдемо на пік захворювання», – підкреслив Садовий.

Щодо бізнесу, то наразі жодних критичних рішень у міській раді не ухвалювали.

«Ймовірно, за такої динаміки вже наступного тижня Львівщина буде у червоній зоні. А це означає, що будуть задіяні зовсім інші протоколи. Ми маємо готових 1750 ліжок у медичних закладах, у разі потреби – 2500. Великого росту госпіталізації немає, але є важкі хворі, зокрема серед тих, хто має важкі супутні недуги», – резюмував міський голова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: