Чехія може відправити в Україну військових

Чехія
Фото з відкритих джерел.

Чехія не виключає можливості надіслати в Україну військових для допомоги в протистоянні агресії РФ, якщо такий запит буде.

Про це заявила міністр оборони Чехії Яна Чернохова в інтерв'ю Denik N, повідомляє Європейська правда.

У відповідь на питання, чи планує Чехія надсилати в Україну символічний контингент на кшталт канадського, міністр відповіла: «Щодо наших військових, нас ще ніхто не питав. Якщо надійде запит, ми його розглянемо».

Вона підтвердила, що Чехія планує надіслати в Україну снаряди для артилерії калібру 52 мм. «Якщо станеться конфлікт і Україні треба буде вислати жінок і дітей у безпечне місце – Чехія має допомогти тут», – додала Чернохова.

Міністр зазначила, що Чехія уважно слідкує за розвитком ситуації навколо України і готова у разі потреби прийняти українців, якщо їм доведеться втікати від військового конфлікту.

«Це дуже близька нам країна, тут живе велика українська громада, і якщо вона поїде додому, ми це теж відчуємо. З іншого боку, якщо у них буде потреба відправити деяких жінок і дітей у безпечне місце у разі конфлікту, Чеська Республіка також повинна співпрацювати в цьому відношенні», - сказала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: